Politerno > Україна і світ > “Нехай розрахуються зі мною”: Коломойський хоче частку в Приватбанку

“Нехай розрахуються зі мною”: Коломойський хоче частку в Приватбанку

  • 13 Вересня, 2019
  • 1105 Переглядів
  • Comments Off

Колишній власник “Приватбанку” олігарх Ігор Коломойський заявив, що він має право вимагати частку в акціонерному капіталі установи.

Про це він сказав журналістам у кулуарах 16-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в Києві.

За його словами, він має три вимоги щодо ПриватБанку. Перше – “щоб усе, що на мене наговорили, звідусіль відкликали”. Друге – “щоб ті, хто це накоїв, відповіли”.

“І третє – нехай розрахуються зі мною”, – сказав Коломойський.

Він зазначив, що в нього у ПриватБанку було 2 млрд доларів і він готовий обміняти цей капітал на акції ПриватБанку.

“Я визнаю, що була проведена емісія державою на 155 або 160 мільярдів. Віддайте мені на мої 60 з 200 мільярдів акції. І будемо разом співіснувати”, – сказав Коломойський.

Нагадаємо, 18 грудня 2016 року уряд прийняв рішення про націоналізацію ПриватБанку. Держава отримала 100% у його капіталі, а фінустанову докапіталізували на суму 116,8 млрд гривень. Наприкінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій Нацбанку і висновку незалежного аудитора – компанії EY.

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Нацбанку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку. Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного “Приватбанку” з ринку за участю держави.

Зараз обставини націоналізації є предметом судових розглядів між державою і колишніми власниками ПриватБанку.

12 вересня було оприлюднено рішення Жовтневого районного суду міста Дніпра, на підставі якого співробітники Соборного відділення поліції прибули у центральний офіс ПриватБанку з обшуком для виїмки документів, пов’язаних з консультантами банку. Джерело НВ в ПриватБанку висловило побоювання щодо того, що поліція запитує документи щодо юридичних консультантів, а також все листування з банку з консультантами. До цього інформацію про юридичних консультантів також вимагали від ПриватБанку детективи НАБУ.

Того ж дня правоохоронці провели обшуки за місцем прописки екс-глави НБУ Валерії Гонтаревої в Києві. Повідомлялось, що Андрій Портнов знав про деталі слідчих дій раніше, ніж адвокати Гонтарєвої.

13 вересня екс-президент Петро Порошенко свідчив у Держаному бюро розслідуванні щодо ренаціоналізації Приватбанку. Його питали щодо обставин проведення наради в Адміністрації президента, коли обговорювали ризики і загрози, які з’явилися для країни у зв’язку з прийняттям рішення Окружного суду про ренаціоналізацію, або скасування націоналізації “Приватбанку“.

Також 13 вересня Ігор Коломойський уперше з’явився на форумі “Ялтинської європейської стратегії”, засновником якого є інший олігарх Віктор Пінчук. Кореспонденту УП Коломойський сказав, що у нього “вічний мир” з Пінчуком.

У травні в рамках проекту “Чітко інтерв’ю” Ігор Коломойський заявив, що знову планує повернути Приватбанк у власність, або ж частину грошей, які були вкладені ним на момент націоналізації банку.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE