Politerno > Україна і світ > Порошенко заявив, що в ДБР питали про моряків і Приват – у Труби заперечують

Порошенко заявив, що в ДБР питали про моряків і Приват – у Труби заперечують

  • 13 Вересня, 2019
  • 1066 Переглядів
  • Comments Off

Екс-президент Петро Порошенко у п’ятницю свідчив у Держаному бюро розслідуванні щодо ренаціоналізації Приватбанку і потрапляння в полон українських моряків.

Про це Порошенко розповів журналістам після допиту у Державному бюро розслідування, повідомляє УП.

“Ми стовідсотково праві. Закон точно на нашому боці. Націоналізація (Приватбанку – ред.) була елементом захисту від грабіжницьких дій, які висмоктували з країни величезну суму грошей, але чомусь ДБР і інші державні органи цим займатися не хочуть. Питали щодо обставин проведення наради в Адміністрації президента, коли обговорювали ризики і загрози, які з’явилися для країни у зв’язку з прийняттям сумнозвісного рішення Окружного суду про ренаціоналізацію, або скасування націоналізації “Приватбанку“.

“Крім того задавали запитання по моряках, по справі Керченської протоки. І їм не достатньо рішення Міжнародного трибуналу, який чітко визнав правоту України в праві користуватися українською Керченською протокою і українським Азовським морем і узбережжям Маріуполя і Бердянська, де військово-морські сили несуть берегову оборону і саме в наслідок рутинної ротації була проведена операція, коли проти них була здійснена агресія з боку збройних сил Російської Федерації. Державне бюро розслідування проводить розслідування в частині правомірності, а чи правильно, чи має право Україна захищати своє Азовське море, чи має право Україна захищати свій водний простір…”, – повідомив Порошенко.

Він додав, що в ДБР передали його письмові покази щодо цих питань.

Речниця ДБР Анжеліка Іванова прокоментувала допит Порошенка: “Допитали його (Порошенка- ред.) в одному кримінальному провадженні. Він був викликаний (це був уже повторний виклик) щодо можливого втручання в діяльність Окружного адміністративного суду Києва. Мова йде про події під час засідання РНБО де 5-тий президент висловив думку щодо неправосудності та незаконності рішень ОАСК у справі щодо скасування націоналізації Приватбанку. Там іде кваліфікація частиною 2 376 статті. От у цьому провадженні він був допитаний. Ні про яких моряків там мова не йшла“.

Нагадаємо, 12 вересня було оприлюднено рішення Жовтневого районного суду міста Дніпра, на підставі якого співробітники Соборного відділення поліції прибули у центральний офіс ПриватБанку з обшуком для виїмки документів, пов’язаних з консультантами банку. Джерело НВ в ПриватБанку висловило побоювання щодо того, що поліція запитує документи щодо юридичних консультантів, а також все листування з банку з консультантами. До цього інформацію про юридичних консультантів також вимагали від ПриватБанку детективи НАБУ.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE