Politerno > Україна і світ > У п’ятницю відбудеться третє за місяць засідання РНБО: що відомо

У п’ятницю відбудеться третє за місяць засідання РНБО: що відомо

  • 26 Лютого, 2021
  • 751 Переглядів
  • 0

У п’ятницю, 26 лютого, відбудеться третє за цей місяць засідання РНБО.

Які рішення можуть прийняти на майбутньому засіданні, більш детально – у матеріалі.

 

Порядок денний засідання РНБО не розголошується

Глава держави знову скликав Раду національної безпеки і оборони. Засідання призначене на сьогодні, 26 лютого. Інформоване джерело повідомило виданню орієнтовний час початку – 17:30.

В Офісі президента підтвердили, що в п’ятницю відбудеться засідання РНБО, “в зв’язку з необхідністю прийняття оперативних рішень з актуальних питань державної безпеки”.

Про порядок денний в ОП повідомили, що всю інформацію, яку можна оприлюднити, пізніше оголосять офіційно.

Сьогоднішнє засідання РНБО стане третім за рахунком в лютому, всі вони проходили в закритому режимі. Минуле відбулося в п’ятницю, 19 лютого, ще одне – 2 лютого.

В РНБО анонсували рішення щодо офшорів і державних надр

Секретар Ради нацбезпеки Олександр Данилов заявив, що на майбутніх засіданнях планується розгляд рішень щодо офшорів народних депутатів.

“На наступних засіданнях РНБО ви побачите ще більше і ще цікавіше. І там будуть депутати, там буде багато людей, які не працювали ніде, але мають величезні статки, все це будуть повертати”, – зазначив Данилов.

Також окремо буде розглядатися ситуація навколо українських державних надр.

Підсумки минулих засідань РНБО: санкції проти Медведчука і закриття телеканалів

За рішенням Ради нацбезпеки і оборони від 19 лютого, були введені санкції щодо нардепа від “Опозиційної платформи – “За життя” Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко.

В РНБО причиною цього рішення назвали причетність даних осіб до фінансування тероризму на Донбасі. Санкції були накладені на бізнес і майно терміном на 3 роки.

Крім Медведчука і Марченко до списку санкцій потрапили 5 громадян Росії: Валерій Донченко, Костянтин Вацковський, Сергій Лісогор, Олександр Маслюк, Михайло Попов.

Лісогор, Маслюк та Донченко займаються вугільним бізнесом на окупованому Донбасі, є керівниками ростовської компанії “Торговий дім “Донське вугілля”.

Також обмеження були введені проти Наталії Лавренюк – цивільної дружини нардепа Тараса Козака, який потрапив під санкції раніше.

Крім того 19 лютого РНБО доручив повернути в держвласність частину нафтопроводу “Самара – Західний напрямок” (1,4 тисячі кілометрів трубопроводу проходять по території України). Власників нафтопроводу також пов’язують з оточенням Медведчука.

24 лютого Вищий антикорупційний суд заарештував частину нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE