Politerno > Україна і світ > В Росії пройшли акції пам’яті Нємцова – великі зібрання влада заборонила

В Росії пройшли акції пам’яті Нємцова – великі зібрання влада заборонила

  • 27 Лютого, 2021
  • 793 Переглядів
  • 0

У неділю, 27 лютого, в річницю вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова в Росії відбулися меморіальні заходи.

Колишній віцепрем’єр уряду РФ був застрелений на мосту навпроти Кремля 27 лютого 2015 року.

 

Як інформує Укрінформ, у багатьох регіонах Росії влада відмовила учасникам у проведенні великих зібрань, посилаючись на протиепідемічні заходи

У Москві на покладання квітів на Великому Москворецькому мосту прибули посли США Джон Салліван, Великої Британії Дебора Броннерт та Латвії Маріс Рієкстіньш, тимчасовий повірений Польщі Яцек Щлядевський, інші дипломати з Євросоюзу.

Організатори акції неофіційно домовилися з мерією Москви, що на місці вбивства влада дозволить упродовж чотирьох годин покладати квіти без політичних гасел і виступів, з дотриманням соціальної дистанції.

Акції пам’яті політика відбулися також в Омську, Тюмені, Новосибірську та Іркутську. У Барнаулі єдиний у Сибіру узгоджений мітинг запланований на 28 лютого.

Акції заплановані в Санкт-Петербурзі та Нижньому Новгороді. Влада заборонила проведення будь-яких заходів у Сочі, Пскові, Челябінську та Краснодарі.

У липні 2017 року Московський окружний військовий суд визнав винними у виконанні злочину п’ятьох людей, засудивши їх до позбавлення волі на терміни від 11 до 20 років. 

З допитів підозрюваних Заура Дадаева і Анзора Губашева стало відомо, що мотивом вбивства російського опозиціонер Бориса Нємцова стали його політичні погляди, а також заяви, що нібито ображають почуття віруючих мусульман. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE