Politerno > Україна і світ > Моніча переобрано головою Ради Суддів

Моніча переобрано головою Ради Суддів

  • 11 Березня, 2021
  • 730 Переглядів
  • 0

Суддю 7-го адміністративного суду Богдана Моніча переобрано головою Ради суддів України.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Вчора після оголошення результатів (голосування за оновленим складом Ради суддів. – Ред.) Рада суддів зібралася на своє перше організаційне засідання: був обраний глава Ради суддів, заступник голови Ради суддів і секретар ради суддів. Головою Ради суддів був обраний я, заступником голови ради суддів – суддя Господарського суду Києва Оксана Марченко”, – зазначив Монич.

Зазначається, що делегати з’їзду в четвер оберуть ще трьох членів Ради суддів.


Довідково: Богдан Моніч з 2001 року по 2006 рік працював слідчим в прокуратурі м. Житомира. 19.08.2006 р. по 09.04.2012 р. – суддя Черняхівського районного суду Житомирської області, де був і заступником голови суду.

З 2012 року обраний суддею Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Дружина судді Моніч Лариса Володимирівна працює прокурором відділу забезпечення представництва у судах управління представництва інтересів громадян або держави в суді прокуратури Житомирської області.

З 2005 року у власності родини є будинок на 334 кв. м. за 13 км. від міста Житомир, в тихому селищі Пряжів. Прикметно, що 334 кв. м. було придбано за 95 тис. грн. (або близько 19 тис. доларів). Будинок було придбано тоді, коли Богдан Моніч працював в прокуратурі Житомирського району на посаді слідчого. Чи могла родина слідчого районної прокуратури дозволити придбати будинок, навіть за 19 тис. доларів, через 4 роки роботи чоловіка в правоохоронних органах, мабуть питання риторичне.

Є у власності родини судді Моніча і квартира площею 50 кв., яка в 2005 році була придбана за ціною 9 745, 00 грн. (або 1,9 тис. доларів). Ціна придбання дійсно вражає, адже, як ми вже зазначали середня ціна 1 кв.м. в м. Житомир в 2005 році був на рівні 300-550 доларів. Фактично, найнижча ціна за придбану квартиру мала б становити не менше 15 тис. доларів. Однак, старшому слідчому відділу прокуратури Житомирської області знайти квартиру майже в 8 разів дешевше від найнижчої вартості на ринку виявилось не складно.


Нагадаємо, 9 березня декілька сотень людей зібрались біля “Президент готелю” у центрі Києва, протестуючи проти з’їзду суддів. Акцію назвали “Ні з’їзду суддівської нечесті”, серед організаторів були “Автомайдан” і “Центр протидії корупції”. У ЦПК виступили проти обрання членів ВРП і за її реформування.

Рада суддів переносила місце проведення XVIII з’їду суддів України з приміщення Міжнародного центру культури та мистецтв до “Президент Готелю” у Києві.

Посли країн “Групи семи” закликали відкласти призначення до Вищої ради правосуддя та Конституційного суду до встановлення прозорих процесів відбору.

Та все ж під час з’їзду було обрано трьох членів ВРП. Сергій Болотін, Віталій Саліхов, та Валерій Суховий склали присягу.

Суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Інну Плахтій обрано членом Вищої ради правосуддя за квотою з’їзду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE