Politerno > Україна і світ > Заступник секретаря РНБО Демченко допомагав писати “Харківські угоди”

Заступник секретаря РНБО Демченко допомагав писати “Харківські угоди”

  • 12 Березня, 2021
  • 1199 Переглядів
  • 0

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Руслан Демченко приймав участь у підготовці Харківських угод.

Про це повідомляє hromadske.

 

З 26 лютого 2010 року по 5 березня 2014 року Демченко був заступником та першим заступником міністра закордонних справ.

Відзначається, що він як заступник міністра готував та погоджував текст Харківських угод.

Довідково: Угода фактично не надавала жодного зниження ціни на природний газ. Перед підписанням документів ціна для України була двічі штучно завищена Росією: станом на кінець 2008 року ціна газу за 1 тисячу кубічних метрів для України становила 179,5 долара США, тоді як на кінець 2010 року – 352,33 долара США. 

Нагадаємо, у липні 2019 року президент Володимир Зеленський призначив своїм радником Руслана Демченка, котрий у минулому був радником п’ятого президента Петра Порошенка, очільником офісу третього президента Віктора Ющенка та заступником керівника управління Адміністрації президента Леоніда Кучми.

У червні 2020 року Президент Володимир Зеленський призначив першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України свого радника Руслана Демченка.

11 березня стало відомо, що Служба безпеки перевірить чи була державною зрадою ратифікація 236 народними депутатами 27 квітня 2010 року так званих “Харківських угод”.

Ми оприлюднили повний перелік цих депутатів, серед яких є чинні нардепи й політики.

Також Рада національної безпеки і оборони України погодила проєкт “Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь”.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE