Politerno > Україна і світ > Генерал при Януковичу, бізнес в окупованому Криму, візити в РФ: в політраді “Слуг народу” “нове обличчя”

Генерал при Януковичу, бізнес в окупованому Криму, візити в РФ: в політраді “Слуг народу” “нове обличчя”

  • 18 Березня, 2021
  • 873 Переглядів
  • 0

До політради “Слуг народу” обрано Вадима Слюсарєва – господаря кордону і прокуратури Харківської та Сумської областей, який отримав звання генерала за Януковича. Слюсарєв літає в Крим до своїх батьків, які мають російські паспорти, володіє двома готелями в Алушті, дев’ятьма фірмами із завезення імпорту в Україну і землею на прикордонному переході Гоптівка.

Про це пише головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов у фейсбуці.

“Ми кинули виклик системі! Ми шукаємо якісно нових людей, які не були частиною старої політики, які мають здобутки у своїй справі! Перше завдання – очищення країни від корупції!” – написано на главній сторінці сайту партії “Слуга народу”.

Але при цьому 13 березня на з’їзді обрали нових керівників до нової політради партії. Так давайте подивимося, яким же завданням відповідає “нове обличчя”, обране в політраду Слуг народу від Харкова, пропонує у своєму пості Бутусов.

Вадим Слюсарєв – кадровий прикордонник, звання генерал-майора отримав в 2011 році, був помічником народного депутата Партії регіонів Артема Пшонки, який з 14-го року в бігах. Тривалий час в керівництві Слуг народу робили вигляд, що його не знають і відбивалися від питань журналістів. Адже Слюсарєв ну ніяк не схожий на “нове обличчя” – він, на думку ряду джерел, схожий на багатого відставного чиновника-контрабандиста, який явно не безкоштовно здобув собі вплив в партії влади. І при цьому його колишній підлеглий і партнер Павло Сушко очолив по протекції Харківську обласну організацію Слуг народу.

Слюсарєв також здобув посаду прокурора Харківської області для свого партнера Олександра Фільчакова, який раніше був прокурором того самого Дергачівського району, в якому знаходиться прикордонний перехід “Гоптівка”, яким керував Слюсарєв будучи прикордонником. Саме Фільчаков причетний до закриття кримінальної справи щодо приватизації землі на прикордонному переході “Гоптівка” компанією “Фронтера”, співвласником якої є Слюсарєв. Прикордонна служба, до речі, до цих пір платить генералу Слюсарєву – адже замість того, щоб побудувати гуртожиток для особового складу Гоптівки, в той час, коли Слюсарєв там керував, він приватизував частину землі прикордонного переходу та побудував там приватний готель, який зараз його фірма здає в оренду … Держприкордонслужбі.

Слюсарєв також призначив главою Сумської облдержаміністраціі Хому і має великий вплив в прокуратурі Сумської області. Тобто на кордоні двох прикордонних з РФ областей Слюсарєв має велику вагу. Цінний кадр для боротьби з корупцією в Слузі народу, про якого не раз згадували журналісти.

Але тепер він всі кримінальні справи позакривав, і Слуги його соромитися перестали і відразу обрали до політради. Теж став новим обличчям! Слуги народу дали Слюсарєву ще більше впливу, ніж у нього було до 2014-го. Можливо, це таке партійне завдання – глибоко зануритися в корупційні кола контрабандистів, чиновників, Слуг народу, і потім всіх здати оптом?

І ось тут цікаво, на кого ж працює Слюсарєв? У війні цей генерал ніякої участі не приймав, тому що у нього раптом знайшлося багато справ … в Росії! Так, в російських базах даних виявляється наявність у сім’ї члена політради Слуги народу Слюсарєва бізнесу в окупованому Криму. Його батьки-пенсіонери, Олексій Ігорович 1949 року народження і Тетяна Дмитрівна 1952 року народження володіють нерухомістю в Алушті за адресою вулиця Набережна, 24 і Набережна, 24Г. За цими адресами числяться готелі “Ива Мария” і “Резиденция Совиньон”. Всього за даною адресою три об’єкти загальною площею 1970 кв. метрів.

Батьки Слюсарєва отримали російські паспорти в Криму в числі перших – ще 28 березня 2014 року.

Слюсарєв ще в 2014-му відправив до Криму копії всіх своїх документів, включаючи шкільні атестати і навіть флюорографію грудної клітини. Цікаво, що там за допомогою цих документів оформляють? На роботу брали аб на службу?

Слюсарева можна знайти в російській базі даних “Мігрант” – системі обліку іноземних громадян, яка зафіксувала в’їзд в РФ. В іншій базі даних – польоти до Криму. Наприклад, 11 липня 2015-го зафіксовано виліт Вадима Слюсарєва рейсом 610-YC з російського Бєлгорода в Сімферополь, і зворотний рейс 20 липня 609-YC назад. Мабуть, відпочинок. Літав через Бєлгород – тобто виїжджав в РФ на машині і звідти літак. Ну а що – там всі свої, літати зручніше. Також відмітку про в’їзд в РФ поставлено в 2020 році.

Можливо, новообраний член політради Слюсарєв припинить ховатися від виборців і від ЗМІ, і пояснить чим володіє він сам і його сім’я в Криму, і на яких умовах він зберігає можливість відвідувати Крим, вести господарську діяльність. Хто дає йому гарантії безпеки?

Але перш за все це питання зараз до керівництва Слуги народу – невже вони не знають хто такий Слюсарєв? Невже незрозуміло, що це ризик для репутації і вас за це будуть бити в ЗМІ?

Ви призначаєте одіозну людину заради чого? Постарайтеся пояснити, яка у нього програма, чому він не робить взагалі ніяких публічних заяв, будучи мовчазним сірим кардиналом? Як він і його сім’я так розбагатіли після довгих років на державній службі? Напишіть про Слюсарєва під ось цим оголошенням на стартовій сторінці партійного сайту.

Довідково: у лютому 2020 року колишній прикордонник та експомічник Артема Пшонки Вадим Слюсарєв ‒ фігурант розслідування «Схем» про його вплив на кадрову політику, зокрема, на формування частини списку «Слуги народу» в мажоритарних округах на минулорічних виборах до Верховної Ради ‒ став радником першого заступника керівника Офісу президента Сергія Трофімова. Про це розповіли в Офісі президента на питання Радіо Свобода, чи обіймає якусь посаду Вадим Слюсарєв.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE