Politerno > Україна і світ > Дубінський каже, що брав участь в оприлюдненні “плівок Порошенка-Байдена” на вимогу ОП – Арахамія відповів

Дубінський каже, що брав участь в оприлюдненні “плівок Порошенка-Байдена” на вимогу ОП – Арахамія відповів

  • 18 Березня, 2021
  • 861 Переглядів
  • 0

Виключений з партії “Слуга народу” нардеп Олександр Дубінський заявив, що Офіс президента вимагав від нього створення парламентської тимчасової слідчої комісії щодо плівок “Байдена-Порошенка”. 

Відповідну заяву він зробив на своїй сторінці у Facebook. 

“І саме Офіс президента вимагав від мене участі в пресконференції, де Деркач (народний депутат, перебуває під санкціями США. – Ред.) оприлюднив ті плівки. Так от, спеціально для аферистів і шахраїв з Банкової нагадую, що я тоді від участі в цій афері відмовився і тоді створювати слідчу комісію довелося особисто голові фракції Давиду Арахамії”, – заявив він. 

Дубінський також сказав, що голова фракції “Слуга народу” у парламенті Давид Арахамія нібито “намагається замести сліди в справі плівок Порошенка-Байдена”.

“Тому що саме він збирав і підбирав людей у слідчу комісію по оприлюдненим Деркачем плівкам, саме Арахамія проводив через регламентний комітет відповідну постанову і потім реєстрував її і намагався провести в порядок денний”, – додав він.

Дубінський також назвав президента Зеленського “монархом” і сказав, що вимагав від нього реакції на дії США і відкриття провадження, але “ні СБУ, ні особисто наш монарх не зробили це”.

“Офіс президента не просто погоджував відповідні дії, а брав у них участь. Моєю позицією є невтручання у внутрішні справи будь-яких держав”, – заявив він.

 

Своєю чергою голова фракції партії “Слуга народу” Давид Арахамія в коментарі “Українській правді” назвав домислами звинувачення з боку нардепа Олександра Дубінського про нібито причетність Офісу президента до витоку розмови Порошенка і Байдена.

Глава фракції СН вважає, що останні висловлювання Дубінського пов’язані з важким періодом життя. Щодо походження так званих “плівок Деркача”, Арахамія сказав, що це видніше спецслужбам США.

“Дубінський поводиться як кинута наречена. Звинувачує всіх у всьому, ображає, риється в спідній білизні, замість того, щоб подивитися в дзеркало, усвідомити свої помилки і визначитися, як жити далі. Я з розумінням ставлюся до цього важкого періоду життя свого колишнього колеги і сприймаю це поки як ознаки весняної депресії в зв’язку з важкими життєвими обставинами. Що стосується плівок Деркача – краще ніж американські спецслужби ніхто не скаже про причини і джерела їх походження. Все інше це домисли “мамкиних розслідувачів””, – сказав Арахамія.


Нагадаємо, що рік тому Деркач оприлюднив на пресконференції записи розмови ексвіцепрезидента США Джозефа Байдена і колишнього президента Петра Порошенка, під час якої Порошенко нібито пропонував Байдену кандидатуру Юрія Луценка на посаду генерального прокурора замість Віктора Шокіна для отримання траншу Міжнародного валютного фонду розміром 1 млрд доларів. У Байдена тоді ці записи назвали повністю відредагованими. В одній з пресконференції Деркача брав участь і Дубінський. 

16 вересня 2020 року Позафракційний нардеп Андрій Деркач та експрокурор Костянтин Кулик дали пресконференцію, на якій розповіли про корупційні зв’язки між експрезидентом України Петром Порошенком та ексвіцепрезидентом США Джо Байденом на приблизно $10 млрд.

Спікер Ради Дмитро Разумков заявив, що у парламенті є ініціатива створення тимчасової слідчої комісії, пов’язаної з оцінкою і розглядом питань, які спливли під час цієї пресконференції.

У серпні 2020 голова Національного центру контррозвідки і безпеки США Вільям Еваніна заявив, що Росія використовує українського нардепа Андрія Деркача для впливу на вибори президента. 

У вересні США ввели санкції проти нардепа Деркача, який збирав “компромат” на Байдена. Зазначалося, що санкції стосовно Деркача були введені відповідно до Указу 13848 за його спроби вплинути на президентські вибори в США у 2020 році.

11 січня депутат Дубінський потрапив під американські санкції. Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США назвало його частиною пов’язаної з Росією мережі закордонного впливу. Після цього нардепа виключили з фракції, а також усунули від посади голови осередку “Слуги народу” в Київській області. 

Згодом фракція “Слуга народу” на своєму засіданні прийняла рішення про виключення зі своїх лав нардепа Олександра Дубінського.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE