Politerno > Тернопільщина > Президента ФІФА просять заборонити проведення матчів на стадіоні в Тернополі

Президента ФІФА просять заборонити проведення матчів на стадіоні в Тернополі

  • 18 Березня, 2021
  • 1863 Переглядів
  • 0

Європейське відділення неурядової організації Центр Симона Візенталя звернулося до президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Джанні Інфантіно із закликом відреагувати на рішення міськради українського міста Тернополя щодо присвоєння стадіону імені Романа Шухевича.

Президента ФІФА Джанні Інфантіно закликали винести питання щодо стадіону в Тернополі на порядок денний Конгресу ФІФА у травні цього року, повідомили в середу, 17 березня, у неурядовій організації.

“Ми очікуємо, що Ви наполягатимете на тому, щоб Українська асоціація футболу (УАФ) відмовила у проведенні матчів на стадіоні, допоки його не перейменують у дусі Статуту ФІФА”, – йдеться в зверненні до Джанні Інфантіно.

Крім того, в центрі закликали президента ФІФА винести це питання на обговорення під час запланованого на травень цього року Конгресу ФІФА.

У центрі кажуть, що ФІФА не повинна асоціюватися з використанням футболу на службі ненависті.

Як відомо, 9 березня посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон виступив проти рішення депутатів Тернопільської міської ради щодо перейменування міського стадіону.

В МЗС України наголосили, що дипломати повинні працювати над зміцненням дружби та взаємної поваги між українським та ізраїльським народами, а не навпаки.

Польське місто Замостя призупинило відносини з Тернополем і відмовилося від спільного проєкту з містом через надання тернопільському міському стадіону імені головнокомандуючого УПА Романа Шухевича.

15 березня у пресслужбі Тернопільської міськради повідомили інформагенції  “Українські новини”, що влада міста не має наміру скасовувати своє рішення про присвоєння міському стадіону імені командира УПА Романа Шухевича попри заклики іноземних дипломатів і громадських організацій зробити це.

Інститут національної пам’яті Польщі протестує проти присвоєння стадіону у Тернополі імені Романа Шухевича.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE