Politerno > Україна і світ > У суді скасовано заборону книжки про Стуса – згадувати Медведчука можна

У суді скасовано заборону книжки про Стуса – згадувати Медведчука можна

  • 19 Березня, 2021
  • 665 Переглядів
  • 0

Київський апеляційний суд скасував у більшій частині заборону розповсюджувати наклад книги “Справа Василя Стуса” до усунення з тексту окремих фраз, що стосуються тодішнього адвоката Стуса Віктора Медведчука.

Суд постановив апеляційні скарги Вахьанга Кіпіані і видавництва “Віват” задовольнити частково. Апеляційний суд скасував рішення Дарницького районного суду м. Києва від 19 жовтня в частині задоволення позивних вимог. Це рішення може бути оскаржене у Верховному суді протягом 30 днів.

Один із суддів роз’яснив, що суд залишив до виконання лише одну вимогу Медведука – щодо заборони фрази про надання адвоката (Медведчука) службою держбезпеки Радянського Cоюзу: “… чи була можливість у Стуса обрати “менше зло”. Проте є фактом, що наданого, підтримуваного держбезпекою адвоката звали Віктор Медведчук”

Водночас були скасовані рішення щодо заборони використання імені Медведчука, інших фраз і заборона на розповсюдження тиражу книги.     

Представник Медведчука Ігор Кириленко не з’явився до суду, пояснивши, що виконує обов’язки депутат Київради.

“Змінити рішення Дарницького районного суду від 19 жовтня 2020 року в частині розподілу судового збору по справі та стягнути з Медведчука Віктора Володимировича на корист Кіпіані Вахтанга та ТОВ “VIVAT” по 768 грн 40 коп. судового збору”, – зазначив суддя.

Нагадаємо, Дарницький райсуд Києва 19 жовтня зобов’язав автора книги “Справа Василя Стуса” Вахтанга Кіпіані та видавництво “Віват” видалити з твору інформацію про голову політради партії “ОПЗЖ” Віктора Медведчука та заборонити розповсюдження друкованого тиражу до усунення порушення немайнових прав Медведчука.

22 жовтня Видавництво “Віват” розпочало друк нового накладу книги Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”, з якої суд постановив видалити інформацію про голову політради партії “ОПЗЖ” Віктора Медведчука. Також суд заборонив розповсюдження друкованого тиражу до усунення порушення немайнових прав Медведчука.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE