Politerno > Україна і світ > Суд заарештував майно і 100% акцій “Мотор Січ”

Суд заарештував майно і 100% акцій “Мотор Січ”

  • 20 Березня, 2021
  • 677 Переглядів
  • 0

Шевченківський районний суд Києва за матеріалами СБУ заарештував цілісний майновий комплекс та 100% акцій АТ “Мотор Січ”.

Про це повідомляє СБУ.

За результатами судового розгляду майно передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) з обов’язковим визначенням управлінської компанії, що має державну форму власності.

В СБУ зазначили, що АТ “Мотор Січ” продовжить свою роботу згідно із вимог чинного законодавства, із збереженням робочих місць та виконанням зобов‘язань в рамках виробничих замовлень.

“Мова йде не лише про долю одного підприємства, а про те, наскільки держава здатна захистити власні інтереси. Адже збереження української “Мотор Січі” – питання національної безпеки”, – зазначив Баканов.

Наразі Головне слідче управління СБУ здійснює досудові розслідування щодо “Мотор Січі” за двома напрямами.

Перший – за ознаками злочинів, передбачених статтями 14, 15, 111 та 113 Кримінального кодексу України (щодо диверсійної та підривної діяльності на користь РФ).

Другий – за ознаками злочинів, передбачених статтями 209, 212, 233 та 364 Кримінального кодексу України. В ньому досліджуються можливі порушення законодавства під час первинної приватизації і подальшої незаконної концентрації акцій.

Як повідомлялося, 11 березня РНБО прийняла рішення про повернення у власність держави ПАТ “Мотор Січ” – люди, які вкладали кошти в підприємство, отримають компенсацію.

12 березня Китай висунув вимогу, щоб Україна при націоналізації підприємства “Мотор Січ” урахувала інтереси китайських компанй – серед акціонерів заводу китайська компанія Beijing Skyrizon.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE