Politerno > Україна і світ > Націоналізація “Мотор Січ”: Китай відреагував на рішення РНБО

Націоналізація “Мотор Січ”: Китай відреагував на рішення РНБО

  • 12 Березня, 2021
  • 669 Переглядів
  • 0

У четвер, 11 березня, РНБО прийняла рішення про повернення у власність держави ПАТ “Мотор Січ” – люди, які вкладали кошти в підприємство, отримають компенсацію.

Про це на брифінгу за підсумками засідання РНБО заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

 

“П’яте питання, яке ми розглядали на засіданні РНБО, – про стан виконання рішення РНБО від 1 березня 2018 року про невідкладні заходи щодо захисту інтересів держави у сфері авіабудування. Мова йде про “Мотор Січ” у Запоріжжі”, – підкреслив Данілов.

Згідно з рішенням РНБО підприємство “Мотор Січ” буде повернуто у власність держави в законний, конституційний спосіб найближчим часом.

“Наші підприємства ОПК, які дивним чином опинилися в руках приватних, на сьогоднішній день кожне буде розглядатись окремо. І якщо підприємство є для нас важливим, стратегічно важливим, у законний спосіб ми будемо це робити з рештою підприємств”,  – зазначив Данілов.

За його словами, люди, які інвестували гроші у підприємства, обов’язково будуть отримувати відповідну компенсацію. Це робиться для нацбезпеки країни.

“Всі рішення, всі дії на території України будуть відбуватися згідно чинного законодавства. Жодного кроку за межами законодавства ми робити не будемо і не можемо.

Якщо інвестиції відбувались на Віргінські острови, то треба з’ясовувати з Віргінськими островами з’ясовувати ці стосунки. Якщо інвестиції відбувались на териорію України, ці гроші заходили офіційно, на наші підприємства, через наші банки і ми розуміємо, хто це, публічна, відкрита ситуація, таким інвестиціям буде 100% захист держави.

Захищати юрисдикції, які є офшорними, – у нас такого завдання немає”, – пояснив Данілов, відповідаючи на питання журналістів.

12 березня Китай висунув вимогу, щоб Україна при націоналізації підприємства “Мотор Січ” урахувала інтереси китайських компанй – серед акціонерів заводу китайська компанія Beijing Skyrizon

Про це під час брифінгу заявив речник МЗС Китаю Чжао Ліцзянь, повідомляє News.Sina.

“Ми вимагаємо, щоб Україна врахувала законні права китайських підприємств і інвесторів”, – заявив речник китайського МЗС.

За його словами, Пекін уважно спостерігає за ситуацією, яка склалася з підприємством.

“Китай наполягає, щоб це питання було вирішене належним чином”, – додав він.

Нагадаємо, 31 січня у Запоріжжі мали відбутись позачергові загальні збори АТ “Мотор Січ”, ініційовані китайськими інвесторами та українським бізнесменом Олександром Ярославським, але вони були зірвані Службою безпеки.

За повідомленням СБУ, проводяться слідчі дії за кримінальним провадженням щодо незаконних зборів акціонерів АТ “Мотор Січ”.

Національна комісія з цінних паперів відкрила справу проти депозитарної установи СП ТОВ “ДРАГОН КАПІТАЛ”, на рахунках якої в цінних паперах розміщені акції Мотор Січі.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE