Politerno > Україна і світ > Нацкомісія відкрила справу проти Dragon Capital щодо “Мотор Січі” – у компанії відреагували

Нацкомісія відкрила справу проти Dragon Capital щодо “Мотор Січі” – у компанії відреагували

  • 2 Лютого, 2021
  • 609 Переглядів
  • 0

Національна комісія з цінних паперів відкрила справу проти депозитарної установи СП ТОВ “ДРАГОН КАПІТАЛ”, на рахунках якої в цінних паперах розміщені акції Мотор Січі.

У Dragon Capital відкинули звинувачення у порушенні вимог щодо провадження депозитарної діяльності в частині інформаційного та організаційного забезпечення проведення загальних зборів ПАТ “Мотор Січ”.

 

Про відкриття справи Нацкомісія з цінних паперів повідомила на офіційному сайті.

“У відношенні депозитарної установи ТОВ “ДРАГОН КАПІТАЛ” Комісією відкрито справу за порушення вимог “Положення про провадження депозитарної діяльності” (від 23.04.2013р. No735). Зокрема, в частині здійснення інформаційного та організаційного забезпечення проведення неправомірних загальних зборів ПАТ “МОТОР СІЧ”. 

А також за порушення вимог статті 35 Закону України “Про акціонерні товариства” щодо порядку інформування акціонерів про проведення загальних зборів акціонерів  зазначеної компанії”, – йдеться у повідомленні.

Водночас у прес-службі Dragon Capital заявили, що депозитарна установа СП ТОВ “ДРАГОН КАПІТАЛ” не порушувала вимог законодавства.

У заяві йдеться, що установа “діяла виключно з метою забезпечення поінформованості своїх депонентів, які є акціонерами вказаного товариства, про процеси, що відбуваються навколо нього”.

“Ми надали НКЦПФР пояснення з приводу наших дій та сподіваємося на об’єктивний розгляд справи, в т.ч. з урахуванням ситуації, в якій наразі перебувають учасники ринку, котрі здійснюють депозитарний облік прав на акції ПАТ “МОТОР СІЧ”, – додали в Dragon Capital.

Нагадаємо, 31 січня у Запоріжжі мали відбутись позачергові загальні збори АТ “Мотор Січ”, ініційовані китайськими інвесторами та українським бізнесменом Олександром Ярославським, але вони були зірвані Службою безпеки.

За повідомленням СБУ, проводяться слідчі дії за кримінальним провадженням щодо незаконних зборів акціонерів АТ “Мотор Січ”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE