Politerno > Україна і світ > Байден поговорив з Меркель: США можуть зняти санкції проти “Північного потоку-2”

Байден поговорив з Меркель: США можуть зняти санкції проти “Північного потоку-2”

  • 2 Лютого, 2021
  • 678 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден та канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час телефонних переговорів обговорили можливість зняття санкцій із “Північного потоку-2”. Німецька сторона повинна розробити пакетне рішення, яке передбачить захист інтересів України: збереже транзит російського газу.

Про це повідомляє видання Handelsblatt із посиланням на власні джерела. “Німеччина повинна викласти на стіл переговорів пакетне рішення. В іншому разі не вдасться розв’язати проблему щодо теми “Північного потоку-2”, – зазначило джерело газети.

Варто уточнити, що подібну інформацію також озвучило і видання The Economist.

За їхньою інформацією, CША введуть автоматичний механізм санкцій проти “Газпрому”, якщо Кремль відмовиться від п’ятирічної угоди.

Угода гарантує, що газ буде і надалі транспортуватися через Україну. Інший варіант – це грандіозні домовленості, за якими Америка скасує санкції в обмін на більш широкі зобов’язання Німеччини щодо зміцнення енергетичної безпеки в Східній Європі.

Уряд США попереджає компанії, які допомагають у будівництві “Північного потоку-2”, про нові санкції. Держдепартамент підготує список усіх компаній, які беруть участь у проєкті, і внесе їх у чорний список.

Нагадаємо, 19 січеня стало відомо, що США внесли до санкційного списку задіяний у будівництві газопроводу “Північний потік-2” російський корабель-трубоукладач “Фортуна”.

21 січня Європарламент підтримав резолюцію, в якій закликав до посилення санкцій та інших обмежувальних кроків у зв’язку з арештом російського опозиціонера Алексія Навального.

Серед іншого, євродепутати закликали ЄС і його держави-члени критично переглянути співпрацю з Росією на різних зовнішньополітичних платформах. Зокрема, вони вимагають негайно припинити будівництво газопроводу “Північний потік-2”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE