Politerno > Україна і світ > Адміністрація Байдена готова надати летальну зброю Україні, – МЗС

Адміністрація Байдена готова надати летальну зброю Україні, – МЗС

  • 2 Лютого, 2021
  • 1390 Переглядів
  • 0

Під час першої телефонної розмови з главою МЗС України Дмитром Кулебою Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про готовність нової адміністрації США розвивати міцну економічну і військову підтримку України, включно з наданням летального зброї.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

“У наших відносинах починається новий день”, — зауважив Дмитро Кулеба.

Держсекретар США запевнив у непохитній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, євроатлантичних прагнень нашої держави.

Блінкен наголосив, що санкції проти Росії за її агресію на Донбасі та в Криму мають залишатися до повного виконання Москвою своїх зобов’язань із мирного врегулювання.

 Кулеба зауважив, що Україна вітатиме посилення ролі США у дипломатичних зусиллях з врегулювання російсько-українського збройного конфлікту та деокупації Донбасу та Криму.

“Росія має відчути, що ціна агресії надто велика, аби її продовжувати”, — підкреслив міністр.

Сторони обговорили поглиблення співпраці у політико-безпековій, військовій, торговельно-економічній та інвестиційній сферах, а також протидію пандемії COVID-19. Сторони підтвердили важливість збереження прогресу у проведенні економічних реформ в Україні, забезпеченні верховенства права та проведенні судової реформи, зміцненні системи антикорупційних інституцій.

Блінкен запевнив Дмитра Кулебу у готовності нової адміністрації США розвивати міцну економічну та військову підтримку України, включно з наданням летальної зброї.

Кулеба підкреслив важливість залучення США до реалізації Кримської платформи і отримав запевнення в підтримці США цієї ініціативи України.

Нагадаємо, 26 січня сенат США підтримав кандидатуру Ентоні Блінкена на посаду державного секретаря, який давній соратник 46-го президента Джо Байдена.

Президент США Джо Байден 26 січня вперше з моменту вступу на посаду розмовляв з президентом Росії Володимиром Путіним.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE