Politerno > Україна і світ > Після того, як ексглаву ДАБІ оголосили в розшук, він об’явився у Facebook

Після того, як ексглаву ДАБІ оголосили в розшук, він об’явився у Facebook

  • 1 Лютого, 2021
  • 711 Переглядів
  • 0

Екскерівнику Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексію Кудрявцеву оголошено підозру за використання підробного іноземного диплома при влаштуванні на роботу. Після того, як Кудрявцева оголосили у розшук, він через Facebook заперечив, що ховається від слідства.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

За даними слідства, колишній високопосадовець (прокуратура традиційно не називає прізвища підозрюваного, але за даними УП, йдеться про Кудрявцева) звернувся до невстановлених осіб з проханням видати йому завідомо підроблений документ – диплом про вищу освіту, надавши свої повні анкетні дані.

У подальшому, після отримання підробленого диплому, підозрюваний звернувся до Міністерства освіти і науки з метою отримання свідоцтва про визнання іноземного документу про освіту на території України. Також він використав вказаний диплом під час призначення на посаду голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

“Крім того розпочато досудове розслідування за фактом можливого порушення експосадовцем правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням”, – повідомила речниця прокуратури Надія Максимець у коментарі УП.

Правоохоронці наголошують, що неодноразово викликали підозрюваного для участі у проведенні слідчих та процесуальних дій, водночас він жодного разу не з’явився.

У зв’язку із зазначеним, повідомлення про підозру направлено поштою, та оголошено ексчиновника у розшук.

17 грудня Кудрявцев на своїй сторінці у Facebook повідомив, що до нього додому приїжджали співробітники прокуратури і ДБР і, не заставши вдома, залишили 3 повістки.

Він зазначав, що справа стосується “підробки диплома, якої не було”. Він заявив, що  правоохоронці різко активізували цю справу, мовляв, через тиск його “опонентів  із будівельної мафії” та наміри Кудрявцева “продовжити реформи, впроваджувані на посаді голови ДАБІ”.

За даними джерела УП, наприкінці грудня 2020 року Кудрявцев передав через адвоката медичну довідку про позитивний тест на коронавірус, а невдовзі після цього перетнув державний кордон України.

Останній допис на Facebook-сторінці Кудрявцева датується 24 січня і містить фото його купання ополонці.  

Після виходу новини на Facebook-сторінці Кудрявцева з’явилося нове повідомлення, у якому стверджується, що ексглава ДАБІ перебуває в Україні, не переховується і має намір прийти з адвокатом до прокуратури.

“З повідомлень у пресі з подивом дізнався про те, що я начебто оголошений у розшук та переховуюсь за кордоном… Я перебуваю в Україні, ні від кого не переховуюсь, від жодних слідчих дій не ухиляюсь…

Ця справа вже була декілька разів закрита судами. Але не знайшовши проти мене жодних інших аргументів, вони знову дістаюсь з нафталіну цю фейкову історію та вкотре намагаються очорнити моє ім’я;

Завтра о 10.00 я, як законослухняний громадянин, разом зі своїм адвокатом прийду в прокуратуру міста Києва. Буду готовий до спілкування з журналістами та будь-яких ваших запитань”, – написав Кудрявцев.

Як відомо, народний депутат з фракції “Слуга народу Іван Юнаков заявляв, що колишній керівник Державної архітектурно-будівельної інспекції Олексій Кудрявцев шантажує галузь, маючи доступ до цифрового реєстру ДАБІ. Сам Кудрявцев цю інформацію спростовував.

У березні 2020 року новим головою ДАБІ було призначено Юрія Васильченка.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що влада ліквідує Державну архітектурно-будівельну інспекцію, яка збудувала “хмарочос із різних схем і договорняків”.

Нагадаємо, Кабмін схвалив постанову “Деякі питання функціонування органів архітектурно-будівельного контролю та нагляду”, що дозволить Державній інспекції містобудування України почати виконувати свої функції і повноваження.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE