Politerno > Україна і світ > “Слуга народу” ініціює засідання Ради через події на Банковій

“Слуга народу” ініціює засідання Ради через події на Банковій

  • 21 Березня, 2021
  • 821 Переглядів
  • 0

Фракція “Слуга народу” у Верховній Раді ініціює проведення в найкоротший термін позачергового засідання Верховної Ради для розгляду питання щодо подій, які сталися у суботу біля Офісу президента.

Про це йдеться у заяві фракції.

“Ми ініціюємо проведення позачергового засідання в найкоротший термін за участю силовиків і ухвалення постанови з оцінками даної події, із завданнями конкретним міністрам тощо”, – зазначили у фракції.

Фракція вимагає від правоохоронних органів “негайно дати юридичну оцінку подіям, що відбувалися вчора під Офісом президента, визначити міру провини тих або інших учасників за матеріальну шкоду, заподіяну державному майну, і домогтися відповідальності за ці дії, включаючи компенсацію збитку”.

“Також звертаємося з вимогою уважно вивчити відеоматеріали, що фіксують вчорашню подію під ОП, на предмет встановлення, чи не були ці насильство і вандалізм реалізацією замовлення з боку тих або інших політичних сил і фігур, про що може свідчити участь у цій акції афілійованих з цими силами і фігурами осіб”, – додали у фракції.

Окремо представники “Слуги народу” вимагають кваліфікувати участь у даній акції народних депутатів.

Нагадаємо, увечері 20 березня на Банковій мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни й бруківку фарбою та намагалися підпалити будівлю.

Радник керівника ОП Михайло Подоляк в діях тих учасників мітингу на Банковій, які били вікна і палили вогонь, побачив спробу спровокувати правоохоронців. Своєю чергою заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що правоохоронці свідомо не заважали учасникам акції на Банковій, які потрощили вікна Офісу президента й намагалися його підпалити.

У неділю, 21 березня, після провокативної акції прихильників Сергія Стерненка, прохід до будівлі Офісу президента перекрили правоохоронці.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE