Politerno > Україна і світ > Будуть нові підозри: Геращенко назвав учасників акції на підтримку Стерненка “неонацистами і скінхедами”

Будуть нові підозри: Геращенко назвав учасників акції на підтримку Стерненка “неонацистами і скінхедами”

  • 22 Березня, 2021
  • 1028 Переглядів
  • 0

Учасникам акції на підтримку Сергія Стерненка, яка відбулася 20 березня біля Офісу президента, невдовзі оголосять нові підозри.

Про це в ефірі каналу “Україна 24” розповів заступник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко.

Зокрема, він запевняє, що під час акції “були спроби провокаторів викликати насильство, викликати поліцію для того, щоб пролилася кров”.

На питання, чому підозра поки оголошено тільки одному учасникові акції, заступник Авакова відповів, що найближчим часом підозри отримають і інші активісти.

“Це перша людина, але там будуть і інші підозрювані. Ви побачите заяви в Офісі національної поліції вже сьогодні. У нас слідчі всю ніч працювали і весь день учорашній і сьогодні працюють, щоб зібрати докази, переглядають сотні годин відеоматеріалів ЗМІ і оперативних зйомок, які в нас є. Буде не одна підозра, будуть і інші… У нас повністю зібрана інформація про тих осіб, які закликали до того, щоб було насилля, до тих осіб, які це реалізовували, і кожен відповідатиме… До того ж, особам, які підпалювали табличку, підпалювали двері, розбивали вікна, будуть пред’явлені також цивільні позови щодо компенсації завданої шкоди”, – розповів Геращенко.

Також заступник Авакова назвав події біля ОП “вакханалією насильства” і зазначив, що “це був певний рубікон”.

“Можливо, суспільству потрібно було побачити, хто такі друзі Стерненка. Це маргінальні кола, люди, які є профашистськими. Бачите написи ACAB – це лозунг, який використовують неонацисти по всьому світу. Друзі Стерненка – це неонацисти, які наносять такі написи – “All Cops Are Bastards” (“Всі поліцейські покидьки”). Це неонацистський скінхедівський напис. От вам розуміння, хто такий Стерненко і хто його друзі – нацисти і скінхеди”, – насголосив заступник міністра.

Нагадаємо, раніше радник керівника ОП Михайло Подоляк в діях тих учасників мітингу на Банковій, які били вікна і палили вогонь, побачив спробу спровокувати правоохоронців. Своєю чергою заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів, що правоохоронці свідомо не заважали учасникам акції на Банковій, які потрощили вікна Офісу президента й намагалися його підпалити.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE