Politerno > Україна і світ > В РФ екіпаж бомбардувальника загинув через помилкове спрацювання катапульти – подробиці

В РФ екіпаж бомбардувальника загинув через помилкове спрацювання катапульти – подробиці

  • 23 Березня, 2021
  • 3783 Переглядів
  • 0

У Росії на аеродромі під Калугою розбилися три члени екіпажу бомбардувальника Ту-22М3 при позаштатному спрацьовуванні катапульти.

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на Міноборони РФ.

“Через недостатню висоту для розкриття парашутів три члени екіпажу при приземленні отримали травми несумісні з життям”, – йдеться у повідомленні.

Для проведення технічного обстеження літака і встановлення причин події на аеродром направлено комісію ВКС Росії.

У свою чергу інформоване джерело повідомило, що загинули командир полку і двоє його підлеглих. Співрозмовник агентства не уточнив імен і звань загиблих.

Спрацювала так звана “командирська катапульта” – коли однією кнопкою катапультується весь екіпаж, додало джерело.

В ефірі радіо Sputnik генерал-майор, заслужений військовий льотчик РФ, кандидат технічних наук Володимир Попов зазначив, що НП, подібне нинішньому, вкрай рідкісні.

“Так, таке могло бути. Але це дуже рідкісне явище. Вкрай рідкісне. На моїй пам’яті був на Су-24 такий випадок. Там автоматика спрацювала, і чисто механічні дії були: зачепилася дєржка (ручка катапультування) штурвала управління за ручку управління – так все сталося. Потім довели крісло до, так би мовити, норми: вкоротили ці дєржки буквально на кілька сантиметрів, і проблема була ліквідована. А зараз електрична частина, швидше за все, відмовила, замкнула”, – сказав Володимир Попов.

Експерт пояснив, чому дотримується цієї версії.

“Волога була, морози були. Скільки стояв літак, як – невідомо. Почали прогрів, і ось … Все ж від електрики залежить. Електричний імпульс, його наведення могло пройти по дротах – коротке замикання, ще щось таке, раптове. Тобто цього імпульсу достатньо для того, щоб підпалити піропатрони. А піропатрони спрацьовують – це практично гарматний постріл, і пішло …”, – зазначив Володимир Попов.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE