Politerno > Україна і світ > Відкриття Керченського мосту: проти 23 артистів відкрили справу

Відкриття Керченського мосту: проти 23 артистів відкрили справу

  • 23 Березня, 2021
  • 633 Переглядів
  • 0

Прокуратура Криму та Севастополя здійснює процесуальне керівництво за фактом незаконного перетину кордону 23 російських артистів.

Кримінальне провадження було розпочато за зверненням голови громадської організації “Євромайдан-Крим” Сергія Мокренюка, інформують у пресслужбі прокуратури Криму.

“Під процесуальним керівництвом прокуратури автономії розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного в’їзду\виїзду з\на окупований півострів 23 російських артистів, які прямували до Криму для виступу на концерті з нагоди відкриття незаконно побудованого моста через Керченську протоку”, – сказано в повідомленні.

Протиправні дії зазначених громадян Російської Федерації кваліфіковані за ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування буде проводити СУ ГУ СБУ в АР Крим.

У повідомленні прокуратури не вказані фігуранти кримінальної справи. Однак з відкритих джерел відомо, що в цьому концерті у травні 2018 року брали участь: Олег Газманов, Валерія, Дмитро Харатьян, Олександр Маршал, Діма Білан, Григорій Лепс, Олександр Буйнов, Лариса Доліна, Стас П’єха та інші.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE