Politerno > Україна і світ > Контррозвідка СБУ викрила агента КДБ Білорусі: мав налагодити канали постачання зброї. ВІДЕО

Контррозвідка СБУ викрила агента КДБ Білорусі: мав налагодити канали постачання зброї. ВІДЕО

  • 24 Березня, 2021
  • 681 Переглядів
  • 0

У Волинській області контррозвідка СБУ викрила та припинила розвідувальну діяльність громадянина Білорусі.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Співробітниками СБУ було встановлено, що громадянин Білорусі був завербований КДБ РБ і цілеспрямовано прибув на територію нашої держави для виконання розвідувальних завдань та організації іншої протиправної діяльності.

Задокументовано, що співробітники іноземної спецслужби відпрацювали агенту завдання зі збору актуальної інформації про ситуацію в прикордонні:

– стан захищеності державного кордону України;
– порядок його охорони;
– технічне оснащення, кількість задіяного особового складу Державної прикордонної служби України;
– характеризуючі та компрометуючі дані на прикордонників та митників тощо.

Із цією метою агент КДБ РБ намагався залучити до конфіденційного співробітництва військовослужбовців Держприкордонслужби України з числа тих, хто володіє секретною інформацією.

Крім отримання розвідувальної інформації, куратори вимагали від агента налагодити канали переправлення зброї і товарів подвійного призначення через державний кордон.

Отримані контррозвідкою СБУ дані свідчать про те, що метою цієї діяльності серед іншого була організація провокацій і створення інформаційних приводів для звинувачень України в нібито постачанні зброї для дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Республіці Білорусь.

Зараз громадянину Білорусі оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1. ст.114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Заходи з припинення протиправної діяльності іноземного громадянина проводилися у взаємодії з Державною прикордонною службою України під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE