Politerno > Україна і світ > Заступник міністра оборони РФ відвідав в М’янмі парад хунти, яка вбила понад 300 людей. ВІДЕО

Заступник міністра оборони РФ відвідав в М’янмі парад хунти, яка вбила понад 300 людей. ВІДЕО

  • 27 Березня, 2021
  • 753 Переглядів
  • 0

У День збройних сил М’янми 27 березня у країні провели військовий парад, який відвідав заступник міністра оборони Росії Олександр Фомін, повідомляє ТАСС. 

В той же день, за підрахунками правозахисників, були вбиті десятки протестуючих проти військового перевороту в М’янмі 1 лютого.

Після параду Фомін провів зустріч з лідером військової хунти М’янми Мін Аун Хлайном. Під час переговорів російський чиновник назвав М’янму «надійним союзником і стратегічним партнером» РФ в Азії. У свою чергу, Хлайн назвав Росію «справжнім другом».

Крім Фоміна, на військовому параді в М’янмі були присутні представники Китаю, Індії, Пакистану, Бангладешу, В’єтнаму, Лаосу і Таїланду, але на рівні військових аташе – як це було і на попередніх заходах.

У Міноборони РФ рішення відправити заступника міністра пояснили кроком у відповідь на відвідування Мін Аун Хлайном параду перемоги в Москві. При цьому західні країни, які не визнають факт перевороту в М’янмі, запрошення на парад проігнорували.

В той же день, 27 березня, в країні відбулися чергові масові протести проти військового перевороту, в яких загинули десятки людей. Повідомлялося, що військові обстріляли американський культурний центр, в результаті чого загинули близько 50 осіб. 

Інформагентство AFP нарахувало не менше 19 загиблих, Reuters говорить про 91 жертву, зокрема, про одну дитину.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE