Politerno > Україна і світ > Окупанти подадуть позов проти громадян України щодо водної кризи у Криму

Окупанти подадуть позов проти громадян України щодо водної кризи у Криму

  • 28 Березня, 2021
  • 829 Переглядів
  • 0

Окупаційна влада Криму анонсувала подання позову проти трьох громадян України, яких вважає винними у гострому дефіциті прісної води на захопленому півострові.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на очільника кримського “парламенту” Володимира Константинова.

Константинов заявив, що позов про так звану “водну блокаду” Криму до її “організаторів” планується подати в суд у першому півріччі 2021 року. РІА Новости не повідомляють, до якого суду зібралася подавати позов влада Криму, ймовірно, мова про російську судову систему.

Окупанти попередньо оцінили суму своїх збитків через відсутність дніпровської води в 1,47 трильйона рублів і звинувачують в цьому українських громадян.

За словами Константинова, позов буде пред’явлений колишнім депутатам Верховної Ради Андрію Сенченку і Рефату Чубарову, а також чинному нардепу Мустафі Джемілєву.

Представники окупаційної адміністрації Криму вважають, що відповідальність за дефіцит прісної води на півострові нібито лежить і на попередньому, і на нинішньому керівництві України, яке санкціонувало зупинку функціонування Північно-Кримського каналу сім років тому і не запускає його зараз.

“На сьогодні ми виходимо з того, що позов буде пред’явлений трьом громадянам України, які неодноразово, в тому числі у ЗМІ, заявляли про свою причетність до організації водної блокади, яка повинна кваліфікуватися не інакше, як спроба геноциду і фізичного знищення людей”, – заявив Константинов.

Нагадаємо, 25 березня СБУ провела обшуки в офісах Всеукраїнського громадського руху “Український вибір – Право народу”, лідером якої є Віктор Медведчук. До 2016 року організація була відома як “Український вибір”.

За даними джерел в правоохоронних органах, під час окупації Криму центральний офіс організації координував дії кримських осередків, представники яких активно пропагували входження півострова до складу Російської Федерації. Надалі вони брали участь в організації і проведенні незаконних референдуму і виборів в “законодавчі органи Республіки Крим”, Держдуми РФ і президента.

Також стало відомо, що родини нардепів від ОПЗЖ Віктора Медведчука та Тараса Козака у перші дні окупації Криму за безцінь отримали під контроль частину крупного нафтового бізнесу у Росії, який згодом приносив їм щороку десятки мільйонів доларів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE