Politerno > Україна і світ > Росія розгортає на кордоні з Україною новітні винищувачі – РосЗМІ

Росія розгортає на кордоні з Україною новітні винищувачі – РосЗМІ

  • 4 Травня, 2021
  • 1164 Переглядів
  • 0

Росія посилює Південний військовий округ багатоцільовими надманевреними винищувачами Су-35С. 

Як повідомило видання “Известия” з посиланням на джерела в оборонному відомстві Росії, перші машини надійдуть на озброєння авіаполку в Ростовській області. 

Новітніми Су-35С оснастять ескадрилью 31-го винищувального авіаполку в Міллерово Ростовської області.

Раніше в Південному військовому окрузі не було літаків цього типу. Су-35С є новітнім літаком Росії, він оснащений потужним радаром і новим комплексом авіоніки. Він є самим досконалим літаком з тих, які стоять на озброєнні ВПС РФ. Крім літака Су-57, який поки тільки виробляється і ще не надійшов у масову експлуатацію.

У 2016 році поява новітніх російських винищувачів в Сирії викликала величезний інтерес з боку як російської преси, так і зарубіжних видань. Стало відомо про ряд недоліків бойової машини, виявлених під час проведення бойових операцій. 

На перших порах винищувач засмоктував камінчики зі злітно-посадкової смуги, були проблеми з ліхтарем, екранами. У 2017 році літаки були доопрацьовані з урахуванням всіх недоліків і сирійського досвіду. 

“Тридцять п’яті” є винищувачами покоління 4++. Вважається, що вони можуть протистояти практично всім типам західних літаків. Цими літаками озброєні цілі повітряні полки, а кількість вироблених машин давно перевалила за 100 одиниць. Для порівняння: всіх бойових літаків всіх моделей ВПС України менше 100 одиниць.

Нагадаємо, на початку квітня Росія почала стягувати до українського кордону, а також в окупований Крим свої війська. Цього тижня окупанти перекинули в Крим цілу ескадрилью штурмовиків Су-25.

Після тривалого тиску з боку західних країн, міністр оборони РФ Сергій Шойгу доручив з 23 квітня почати відведення військ, які скупчилися біля кордонів з Україною і в окупованому Криму.

Попри відведення більшості військ РФ від кордону України, Києву поки що зарано розслаблятися, адже на позиціях залишається важка зброя, заявив посол України у Німеччині Андрій Мельник.

Місія США при ОБСЄ виступила із заявою, що РФ вперто не бажає припиняти агресію на Донбасі, а розпочате відведення військ від кордонів з Україною ще ні про що не говорить.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ вперше зафіксувала на території ОРДЛО 15 сучасних російських броньованих автомобілів УАЗ “Есаул”, які виготовляються виключно на території РФ.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE