Politerno > Україна і світ > Український дипломат закликав до міжнародного моніторингу відведення військ РФ

Український дипломат закликав до міжнародного моніторингу відведення військ РФ

  • 24 Квітня, 2021
  • 984 Переглядів
  • 0

Попри відведення більшості військ РФ від кордону України, Києву поки що зарано розслаблятися, адже на позиціях залишається важка зброя.

«Хоча у Києві зітхнули з полегшенням, втім зарано давати відбій. Путін маскує наміри, важка техніка лишається, загроза нападу зберігається. Закликав Берлін вимагати від РФ міжнародний моніторинг відводу військ», – пише посол України у Німеччині Андрій Мельник у Twitter.

Власне бачення ситуації український посол виклав  у коментарі газеті Berliner Morgenpost, яка є чатсиною медіахолдингу Funke Medien.

Мельник вважає, що повернення російських військ до місць постійної дислокації має відбуватись під міжнародним моніторингом. Дипломат закликав уряд Німеччини домагатися такого моніторингу відведення сил і військової техніки РФ.

За словами дипломата, після завершення раптової «перевірки боєготовності» військ Південного та Західного військових округів ЗС Росії, що стала приводом для стягування військових і техніки, на позиціях залишаться важкі озброєння, зокрема системи залпового вогню.

«Заява російського міністра оборони Сергія Шойгу про відведення військ від кордону з Україною і з Криму дозволяє трохи зітхнути з полегшенням. Щоправда, ще занадто рано для відбою тривоги. (…) За даними українських спецслужб, повертається тільки військовий персонал, а важкі озброєння, перш за все системи залпового вогню і танки, залишаються. Це означає, що як і раніше існує загроза нападу на Україну», – пояснює він.

Посол України наголосив на тому, що Росія відмовилася від нападу лише тимчасово, це вимушений крок, здійснений під тиском західних партнерів України, зокрема Німеччини.

Нагадаємо, 22 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу доручив з 23 квітня почати відведення військ, які скупчилися біля кордонів з Україною і в окупованому Криму.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE