Politerno > Україна і світ > Лукашенко розповів про передачу влади в екстреній ситуації і розгортання РФ в тилу у разі “нападу із Заходу”

Лукашенко розповів про передачу влади в екстреній ситуації і розгортання РФ в тилу у разі “нападу із Заходу”

  • 24 Квітня, 2021
  • 891 Переглядів
  • 0

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко готовий підписати декрет про перехід президентських повноважень у разі екстренної ситуації Раді Безпеки.

Про це Лукашенко заявив журналістам, повідомляє ” Белта”.

Раніше глава Білорусі заявляв, що незабаром прийме “одне з найважливіших рішень” за роки свого президентства.

“Скажіть, якщо завтра немає президента, ви гарантуєте, що все буде нормально? Ні. Тому на цей випадок я підпишу найближчими днями декрет, як буде вибудувана влада в Білорусі. Президента застрелили – на завтра Рада безпеки буде наділена повноваженнями”, – сказав Лукашенко.

Він додав, що в такому випадку буде миттєво введено надзвичайний стан, “аж до військового”.

“І Рада безпеки повинна приймати рішення. Тому я говорив, що підпишу цей декрет і визначу, хто буде керувати країною “якщо раптом”, – додав Лукашенко.

Також Лукашенко заявив, що зоною відповідальності білоруської армії є Захід. І в разі “нападу”, в тилу розгорнеться Росія.

Він стверджує, що в ході переговорів з президентом Росії не обговорювалася можливість створення в Білорусі російської військової бази.

“Навіщо в Білорусі створювати базу, якщо вона в Смоленську – в трьох хвилинах польоту до того ж Бобруйська. Навіщо витрачати величезні гроші?”- сказав він.

Президент Білорусі також додав, що Росія завжди надасть військову підтримку.

“Наша зона відповідальності – білоруської армії – Захід. Якщо тільки проти нас агресія, у нас достатньо сил для того, щоб стримати її на перших порах, поки розгорнеться в тилу Росія. Там є дві-три армії, які на цьому напрямку повинні підтримати білоруську армію. Ось наша стратегія. При чому тут ці бази?”,- каже Лукашенко.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін стверджує, що Олександра Лукашенка та експрезидента України Віктора Януковича хотіли вбити невідомі “під час держперевороту”.

Минулої суботи Лукашенко заявив про підготовку на нього і його синів замаху й причетність до цього спецслужб США. За його словами, людей, які планували замах, затримали в Москві за допомогою ФСБ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE