Politerno > Україна і світ > Путін каже, що Лукашенка і Януковича хотіли вбити

Путін каже, що Лукашенка і Януковича хотіли вбити

  • 21 Квітня, 2021
  • 778 Переглядів
  • 0

Президент РФ Володимир Путін стверджує, що Олександра Лукашенка та експрезидента України Віктора Януковича хотіли вбити невідомі “під час держперевороту”.

Про це Путін сказав під час трансляції щорічного послання Федеральним зборам.

“Нещодавно стали відомими факти прямої спроби організації перевороту … Характерно, що навіть такі кричущі дії не знаходять осуду у так званого колективного заходу, всі роблять вигляд, що взагалі нічого не відбувається.

Можна ставитися як завгодно, наприклад, до президента України Януковича, або до Мадуро в Венесуелі, до того ж Януковича, якого теж мало не вбили й відсторонили від влади за допомогою збройного перевороту. Можна мати будь-яку точку зору з приводу президента Білорусі Лукашенка, але практика організації державних переворотів, планів політичних вбивств, в тому числі і вищих посадових осіб, – ну це вже занадто, усі кордони перейшли вже.

Як склалася б доля Білорусі – про це ніхто не думав. Так, як ніхто не думав про долю України, коли державний переворот здійснювався в цій країні”, – зазначив Путін.

Нагадаємо, у суботу Лукашенко заявив про підготовку на нього і його синів замаху й причетність до цього спецслужб США. За його словами, людей, які планували замах, затримали в Москві за допомогою ФСБ.

У ФСБ Росії заявили, що спільно з КДБ Білорусі затримали двох білоруських громадян, які планували на батьківщині військовий переворот із залученням українських націоналістів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE