Politerno > Тернопільщина > Ділянку, на якій “вандали” підрізали дерева, міськрада віддала під ведення бізнесу

Ділянку, на якій “вандали” підрізали дерева, міськрада віддала під ведення бізнесу

  • 6 Травня, 2021
  • 2729 Переглядів
  • 0

Депутат Тернопільської міської ради Іван Сороколіт опублікував відповідь заступниці міського голови Тернополя Вікторії Остапчук на своє звернення щодо використання земельної ділянки по вул. Медова, 3.

Тут слід нагадати, що 15 грудня 2020 року до співробітників Тернопільського відділення поліції надійшло повідомлення від співробітників відділу Державної екологічної інспекції в області про те, що на вулиці Танцорова невідома особа підрізала дерева та втекла з місця події.

Зі слів одного із очевидців, зловмисник приїхав на автомобілі марки «Вольво» бежевого кольору з транзитними номерами та за допомогою бензопили підрізав дерева. Після чого втік. Даний факт правоохоронці внесли до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події та встановлюють особу, причетну до протиправного.

У січні цього року причетних до пошкодження чотирьох дерев у центрі Тернополя поліція таки знайшла. Їх обіцяли притягнути до адмінвідповідальності. Також зловмисників зобов’язали оплатити збитки, завдані довкіллю. Штраф за таке порушення – від 170 до 510 грн. 

Одразу після акту вандалізму тернополяни в соцмережах почали обговорювали версію, що невдовзі після загибелі дерев на даній території постане якийсь об’єкт. Чи можливий такий розвиток подій видання “Терміново” поцікавилося у голови земельної комісії міської ради Романа Навроцького. Він повідомив, що з’ясовує всю інформацію, яка стосується даної ділянки.

Як зазначив Навроцький, у цієї ділянки немає кадастрового номера: “Але ми розуміємо, що колись хтось спеціально нівечить дерева у зеленій зоні – то це не просто так. Наступного тижня у нас буде засідання земельної комісії перед наступною сесію, і власне плануємо це питання вивчити. Запрошу архітектора і земельника, бо наразі не маємо достатньо інформації”.

Скріншот: “Терміново”

Саме після вказаних подій, вочевидь, Іван Сороколіт і надіслав у мерію свій запит.

“Тернополяни, пам’ятаєте нещодавню історію як мешканці вулиці Медової в креативний спосіб боронили невеличкий скверик від “нічних підрізальників дерев”? Поліція тоді звітувала: “Причетних до пошкодження чотирьох дерев у центрі Тернополя вже знайшла поліція. Їх притягнуть до адмінвідповідальності.

Так от. Це навряд чи випадкові “хулігани-ненависники дерев”. Згідно відповіді міської ради на моє депутатське звернення, земельна ділянка з великими й здоровими деревами площею 344 м.кв., поряд з площею Героїв Євромайдану та сквером волонтерів імені Віктора Гурняка і яка фактично є частиною прибудинкової території будинку вул.Медова, 3, БЕЗКОШТОВНО надана фізичній особі через сумнозвісну схему “сервітуту” для розміщення та обслуговування групи тимчасових споруд для проведення підприємницької діяльності”, – написав депутат на своїй сторінці у Facebook.

Далі Сороколіт наводить кілька висновків: “Висновки: 1. Дерева заважають розмістити на ділянці торгові кіоски і підприємець намагається ліквідувати їх у будь-який спосіб. 2. При бажанні, міський голова і депутати поточного скликання можуть відмінити скандальне сервітутне рішення й зберегти цінну для людей зелену зону. 3. Місцеві мешканці точно миритись не збираються і будуть боротись. Чи почує їх влада – буде зрозуміло найближчим часом”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE