Politerno > Тернопільщина > “Сам напоровся на ніж”, – товариш ветерана АТО, який убив одного з шести нападників

“Сам напоровся на ніж”, – товариш ветерана АТО, який убив одного з шести нападників

  • 6 Травня, 2021
  • 2400 Переглядів
  • 0

Адвокат колишнього військовослужбовця розраховує, що правоохоронці закриють кримінальне провадження.

Андрій Кметь написав на своїй сторінці у Facebook, що він є товаришем ветерана АТО, який 2 травня в Тернопільській області завдав смертельне поранення одному із шести чоловіків, які прийшли до нього додому “на розборки”.

За словами Кметя, звуть цього колишнього військовослужбовця, якому правоохоронці зараз інкримінують “умисне вбивство при перевищенні самозахисту”, Андрій Пекельний (Головне фото).

“2 травня ввечері, біля клубу, до нього “доколупався” неадекват під впливом чи то алкоголю, чи то ще чогось. Андрій, щоб уникнути конфлікту, намагався не провокувати його і просив його “товаришів” забрати “неадеквата”. У відповідь друзі нападника почали погрожувати Андрію і спробували напасти “натовпом”, – написав Кметь.

За його словами, Пекельний, намагаючись уникнути конфлікту, втік додому, проте компанія увірвалася на подвірʼя і почала бити вікна та вибивати двері. Кметь зазначив, що Андрій сам викликав поліцію, взяв ніж і став перед дверима. Коли двері не витримали, ветеран АТО нібито почав кричати, що в нього ніж і він готовий його застосувати.

“Але нападників це не зупинило. Вони повалили його, ніж випав із руки під час падіння. У процесі боротьби Андрію вдалося підібрати ніж. Під час цього на нього “навалився” один із нападників і під час боротьби наколовся на ніж”, – написав товариш Пекельного.

Після цього компанія зрозуміла, що так просто ветеран АТО не здасться і вибігла на вулицю. Поліцейські після приїзду затримали Пекельного й оголосили йому підозру за ст. 118 ККУ (“умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони”).

“Яке тут “умисне” або перевищення? Андрій просто захищав себе і свою матір, яка в той час перебувала в будинку”, – стверджує товариш Пекельного.

Хлопцеві обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Утім, його адвокат, Віталій Коломієць, не згоден із таким рішенням.

“Злочин, який зараз за підозрою інкримінується — невеликої тяжкості, 118 стаття. Запобіжний захід обраний для тяжкого злочину, тобто позбавлення волі. Йому не дали особисте зобовʼязання, заставу, поручительство. Дали досить сувору міру – цілодобовий, не нічний, не якісь інші варіанти, просто досить суворий запобіжний захід”, – сказав Коломієць.

За його словами, апеляційну скаргу щодо запобіжного заходу Пекельному вже подав інший його адвокат.

Також Коломієць розповів, що він розраховує на закриття цього провадження на підставі ч. 5 ст. 36 Кримінального кодексу (“необхідна оборона з використанням будь-яких засобів для захисту від вторгнення в житло групи людей”).

Зазначимо, інцидент стався в селі Глещава Тернопільської області. Санкція за ст. 118 КК, яку зараз інкримінують Пекельному, передбачає виправні роботи терміном до двох років, обмеження волі терміном до трьох років або позбавлення волі до двох років.

Нагадаємо, під час одержання 1000 доларів США хабаря викрито начальника відділу безпеки середовища життєдіяльності Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області Остапа Гурського.

Депутат Тернопільської міської ради Іван Сороколіт опублікував відповідь зуступниці міського голови Тернополя Вікторії Остапчук на своє звернення щодо використання земельної ділянки по вул. Медова, 3.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE