Politerno > Україна і світ > Медведчук прибув до Офісу генпрокурора

Медведчук прибув до Офісу генпрокурора

  • 12 Травня, 2021
  • 723 Переглядів
  • 0

Голова політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук прибув до Офісу генерального прокурора.

Низка журналістів ведуть стріми у Facebook з-під стін ОГП.

Медведчук пояснив журналістам, чому з’явився зараз: мовляв, 11 травня він перебував на відпочинку з дружиною в сусідній області. Про підозру дізнався зі ЗМІ, знову заявив про “репресії і незаконне переслідування”.

По суті підозри політик говорити відмовився, оскільки, мовляв, йому її не вручено. Про родовище “Глибока” в окупованому Криму, на якому він, за даними слідства, за сприяння росіян, планував незаконно видобувати нафту і газ, Медведчук, за його словами, не чув.

Щодо аудіозаписів, оприлюднених силовиками, політик сказав, що їх “не слухав”, але підтвердив, що з заступником керівника Адміністрації президента РФ Дмитром Козаком говорив неодноразово.

Голова політради ОПЗЖ запевнив, що тікати з України не буде, та що навіть до тримання під вартою готовий. 

Медведчук сказав, що прибув в ОГП зі своїми адвокатами та готовий захищатися. На ганку Офісу генпрокурора його також зустрічали однопартійці, зокрема Ілля Кива та Вадим Рабінович.

Нагадаємо, Служба безпеки провела обшуки в будинку голови політради партії “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука по вулиці Монтажників в Києві, а генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала йому і нардепу Тарасу Козаку підозру в держзраді.

Слідство вважає, що Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища “Глибока” в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Крім цього Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак, якого підозрюють у держзраді, переховується в Росії, а голова політради цієї партії Віктор Медведчук – знаходиться в Україні. Однопартієць Медведчука Ренат Кузьмін написав у Facebook, що підозрюваний перебуває в Україні і обов’язково з’явиться до слідчих.

Також стало відомо, що після обшуків у будинку народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука у Києві евакуатор хотів забрати його автомобіль, але невідомі завадили цьому.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE