Politerno > Україна і світ > Козак переховується в РФ, а Медведчук в Україні – Кузьмін каже, що він прийде до слідчих

Козак переховується в РФ, а Медведчук в Україні – Кузьмін каже, що він прийде до слідчих

  • 11 Травня, 2021
  • 693 Переглядів
  • 0

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак, якого підозрюють у держзраді, переховується в Росії, а голова політради цієї партії Віктор Медведчук – знаходиться в Україні.

Про це Баканов сказав під час спільного брифінгу з генпрокуроркою Іриною Венедіктовою.

“Якщо мова йде про пана Козака він перебуває, за нашою інформацією, на території Російської Федерації, можливо виїжджав на відпочинок з РФ, але не планує, на жаль, повертатися в Україну.

Щодо Віктора Медведчука, то встановлюється його місце знаходження, але за нашою інформацією він перебуває в Україні. Він повернувся в Україну 8 травня і за нашою інформацією країни не покидав”, – зазначив Баканов.

Ірина Венедіктова уточнила, що поки що місця перебування Медведчука силовики ще не встановили.

Оскільки Медведчука знайти не змогли, згідно з законом, підозру скерували за останнім відомим його місцем проживання та за місцем його роботи – до Верховної Ради.

Своєю чергою, однопартієць Медведчука Ренат Кузьмін написав у Facebook, що підозрюваний перебуває в Україні і обов’язково з’явиться до слідчих.

“Генпрокуратура, як зазвичай з грубими порушенням закону, з залученням спецназу СБУ намагалася вручити сфабриковану підозру в державній зраді лідеру ОПЗЖ Медведчуку. Підозру, звичайно ж не вручили, але, як завжди, встигли відзвітувати в ЗМІ про перемогу над кумом Путіна”, – зазначив Кузьмін.

“Медведчук знаходиться в Україні. Він нікуди не втік. Він завжди прибував до слідчих за повістками і далі буде приходити на допити і обов’язково доведе свою невинуватість”, – додав він.

Нагадаємо, Служба безпеки провела обшуки в будинку голови політради партії “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука по вулиці Монтажників в Києві, а генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала йому і нардепу Тарасу Козаку підозру в держзраді.

Слідство вважає, що Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища “Глибока” в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Крім цього Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE