Politerno > Україна і світ > Медведчук вступив у змову з РФ для видобутку нафти і газу в Чорному морі та “зливав” інформацію ворогу

Медведчук вступив у змову з РФ для видобутку нафти і газу в Чорному морі та “зливав” інформацію ворогу

  • 11 Травня, 2021
  • 689 Переглядів
  • 0

Кум Путіна та голова політради “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук підозрюється у діяльності, спрямованій на підрив економічної безпеки України.

Про це йдеться у підозрі Медведчуку, з яким вдалось ознайомитись УП.

За матеріалами справи, у 2012 році Медведчук отримав дозвіл для ТОВ “Нові проекти”  на розробку родовища “Глибока” в Чорному морі за 75 км від Феодосії (там видобувають нафту і газ, загальні запаси яких розцінені в 38,85 мільярда грн).

В 2015 році Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації цього підприємства і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України. До цього процесу він долучив і Тараса Козака.

Крім цього Медведчука та його колегу Тараса Козака підозрюють у державній зраді, зокрема, передачі агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ

На спільному брифінгу СБУ та Офісу генпрокурора журналістам було продемонстровано аудіозапис розмов Медведчука з представником уряду РФ. Йдеться про заступника керівника Адміністрації президента РФ Дмитра Козака, який бере участь у переговорах “Нормандського формату” на рівні радників.

Голова СБУ Іван Баканов, зазначив, що експертиза підтвердила аутентичність голосу Медведчука і його почерк у правках до листа Путіну від імені підприємства.

Очільники відомств підтвердили, що це лише частина матеріалів, які розслідуються щодо Медведчука, в цих епізодах слідство вийшло на стадію оголошення підозри.

Баканов повідомив, що у 2020 році кум Путіна нардеп Віктор Медведчук через свого однопартійця Тараса Козака передав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу ЗСУ.

“Друге кримінального провадження, про яке б ми хотіли поговорити, стосується і пана Медведчука, і пана Козака. Цей епізод стався у серпні 2020 року.

Зокрема, Медведчук направив Козаку, який перебував тоді на території РФ, і, швидше за все, перебуває там і наразі, секретні дані про розташування прихованого військового підрозділу Збройних Сил, його особовий склад, бойову підготовку.

Такий собі подарунок для спецслужб РФ, на думку слідства, саме їй призначалася це інформація. Що це таке, як не шкода обороноздатності нашої держави?”, – зазначив Баканов.

Наступний епізод в цьому провадженні стосується безпеки держави в інформаційній сфері і захисті України в гібридній війні проти РФ. Мова йде про підготовку обома фігурантами проєкту під назвою “Промінь”.

Йдеться про створення організації, котра буде тісно опікуватися українцями, що їдуть працювати та навчатись до РФ, налагоджувати співпрацю та обмін людськими ресурсами між нашими країнами.

Але справжня мета – створення інфраструктури впливу на користь РФ через трудових мігрантів, які з України їдуть в РФ. А вже через механізм цього “Променя” – збирати персональні дані українців, вербувати їх, впливати на внутрішню політику нашої держави, поширюючи через них пропаганду РФ або інформацію, вигідну Росії”.

Баканов пояснив, що це лише частина епізодів, які розслідуються щодо Медведчука і Козака, і які слідство та прокуратура можуть оприлюднити.

Нагадаємо, Служба безпеки провела обшуки в будинку голови політради партії “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука по вулиці Монтажників в Києві, а генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала йому і нардепу Тарасу Козаку підозру в держзраді.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE