Politerno > Україна і світ > Новий рейтинг: “Сила і честь” далеко непрохідна, в Раду потрапляють 4 партії

Новий рейтинг: “Сила і честь” далеко непрохідна, в Раду потрапляють 4 партії

  • 12 Травня, 2021
  • 846 Переглядів
  • 0

Якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчим часом, то у парламент пройшли би 4 партії.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” 23-27 квітня.

“У парламентському рейтингу лідирує партія “Слуга народу” (22,8% серед тих, хто визначився і має намір проголосувати)”, – йдеться у повідомленні.

За партію “Європейська солідарність” готові віддати голоси 14,4%, за “Опозиційну платформу – За життя” – 13,7%, за “Батьківщину” – 12,2%.

Радикальну партію підтримують 3,7% опитаних, партію Шарія – 3,6%, партію “Українська стратегія Гройсмана” – 3,5%, ВО “Свобода” – 3,4%, партію “Сила і честь” – 3,2%, партію “За майбутнє” – 3,0%. 

Порівняно з опитуванням, проведеним на початку квітня, усі 4 партії, які проходять в Раду, дещо втратили підтримку українців.

Рейтинг інших політичних сил нижче 3%.

Дослідження тривало 23-27 квітня. Методом особистого формалізованого інтерв’ю було опитано 2000 мешканців України віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%. 

Нагадаємо, за даними опитування КМІС, якби вибори до Верховної Ради проходили наприкінці квітня, то партії “Слуга народу”, “Європейська Солідарність”, “Опозиційна платформа – За життя”, Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” і “Сила і честь” подолали б прохідний 5%-ий бар’єр.

Партію “Слуга народу” підтримали б 14,5% серед усіх респондентів, що становить 21,3% серед тих, хто збирається голосувати і визначився зі своїм вибором. На другому місці – “Європейська солідарність”, яку підтримують 12% серед усіх респондентів і 17,7% серед тих, хто визначився з вибором. Третє-четверте місця ділять “ОПЗЖ” (8,3% і 12,2%) та “Батьківщина” (7% і 10,2%) (різниця в підтримці цих двох партій – у межах статистичної похибки). Подолала б прохідний бар’єр також партія “Сила і Честь” (5,2% і 7,6%). 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE