Politerno > Україна і світ > Загострення між Ізраїлем та Палестиною: у небі сотні ракет, зруйновано будівлю з офісами ХАМАС. ВІДЕО

Загострення між Ізраїлем та Палестиною: у небі сотні ракет, зруйновано будівлю з офісами ХАМАС. ВІДЕО

  • 12 Травня, 2021
  • 559 Переглядів
  • 0

Бойовики “Хамас” другий день запускають з Сектору Гази сотні ракет у бік Ізраїлю, на що у відповідь отримують авіаудари.

 

Хоча більшість ракет перехоплює ізраїльська система захисту “Залізний купол”, проте вже загинули двоє мешканців міста Ашкелон. В Ізраїлі введений надзвичайний стан у розташованому за 20 кілометрів від Тель-Авіва місті Лод, де у вівторок, 11 травня, відбулися масштабні заворушення, пише CNN та Reuters.

Вказується, що щонайменше 17 ізраїльських цивільних зазнали поранень. У цьому ж місті безперервно лунають сирени, які попереджають про обстріли. 

Палестинці повідомляють, що ізраїльські бомбардування призвели до загибелі щонайменше 28 осіб, зокрема 10 дітей, поранені щонайменше 152 людини. 

Ізраїльські військові заявили, що вбили понад 15 бойовиків. 

Бойові дії між Ізраїлем та Сектором Гази були спричинені зіткненнями в мечеті Аль-Акса, що в Єрусалимі. Там ще 7 травня відбулись зіткнення між палестинцями та ізраїльською поліцією.

 

У Білому домі заявили, що Ізраїль має законне право захищатись, хоча Вашингтон просить зосередити уваги на деескалації конфлікту. 

Водночас, очільник ізраїльського уряду Беньямін Нетаньяху заявив, що військові збільшать кількість авіаударів по Сектору Гази у відповідь на ракетні обстріли. Наразі вже 80 реактивних літаків були відправлені на бомбардування бойовиків. Окрім того, на кордоні зосередили піхоту та танки. 

Після заворушень і зіткнень, що відбулися між арабськими та єврейськими жителями, влада в ізраїльському місті Лод оголосила про втрату контролю над містом. Армія ж Ізраїлю заявляє про ліквідацію двох ключових фігур розвідки ХАМАС.

Мер Лода Яір Ревіво в телевізійному виступі заявив про “громадянську війну” в місті та повну втрату контролю над ним. За його словами, в Лоді були підпалені синагоги і безліч автомобілів, розбиті вітрини магазинів. Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу і міністр оборони Бені Ганц дійшли згоди про скерування в Лод військових для відновлення порядку.

Безлади, як повідомляється, почалися після насильницької смерті ізраїльтянина-араба, що викликала хвилювання в арабській меншині.

25-річний араб був смертельно поранений вогнепальною зброєю, в зв’язку з цим затриманий 34-річний підозрюваний, йдеться у повідомленні поліції.

За даними ізраїльських ЗМІ, підозрюваний – городянин-єврей.

Є інформація і про заворушення в населених пунктах Акко на півночі Ізраїлю і Яффа поблизу Тель-Авіва, де проживає значна кількість арабів.

Крім того, армія Ізраїлю повідомила про те, що зруйнувала 9-поверхову будівлю в Газі, де були розташовані офіси ХАМАС (головне фото – ред.)



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE