Politerno > Україна і світ > Порошенко здав Маріуполь: експрезидент подасть позов проти Гордона за наклеп

Порошенко здав Маріуполь: експрезидент подасть позов проти Гордона за наклеп

  • 12 Травня, 2021
  • 685 Переглядів
  • 0

Адвокати експрезидента Петра Порошенка заявили, що найближчим часом буде поданий позов за наклеп проти журналіста Дмитра Гордона.

Про це повідомляє пресслужбу “ЄС”.

Зазначається, що йдеться про заяву Дмитра Гордона 7 травня в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”.

“7 травня цього року в ефірі токшоу “Свобода слова” відомий журналіст Дмитро Гордон випустив на свободу деякі слова, які повинні мати наслідки. Конкретно він заявив і зробив це у формі твердження, що п’ятий Президент України Порошенко “вступив у злочинну змову з Путіним і наказав в рамках цієї злочинної угоди українській армії полишити Маріуполь… У Дмитра Гордона є давня історія його коментарів щодо політики п’ятого Президента. Ніхто не оскаржує його право не любити Порошенка і говорити про це. Однак йдеться про зловживання свободою слова”, – підкреслив адвокат Ілля Новіков.

За його словами, наклеп, навіть якщо він супроводжується словами “я вважаю”, “це моя думка”, а далі йде не думка, а ствердження, не має імунітету.

“Ми анонсуємо, що найближчим часом, найближчими днями, як тільки будуть виконані всі необхідні формальності, буде поданий перший такого роду позов від імені Петра Порошенка до Гордона з вимогою визнати недостовірним розповсюдження цього твердження”, – зазначив правозахисник.

“У Дмитра Гордона буде можливість висловитися з цього приводу. Якщо він вважає, що це все ж таки думка, а не твердження, він може про це сказати – що він не знає про це достовірно, а він так думає. У нього буде можливість повідомити, які у нього є докази, якщо вони є. Я думаю, що їх немає”, – додав Новіков.

Адвокат заявив, що у Гордона буде можливість дати пояснення не у форматі токшоу, яке мало до чого зобов’язує, а у форматі формалізованої судової процедури.

“До цього давно йшло, і очевидно цей момент настав. Ми обрали такий спосіб повідомити про це публічно, тому що Гордон є публічною особою. А питання про свободу слова – це важливе питання. І зловживання свободою слова – це його складова частина. І про це потрібно говорити вголос”, – підсумував Новіков.

Нагадаємо, Центр із дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) заявляє, що Петро Порошенко контролював щонайменше 6 офшорних компаній, які користувалися послугами австрійського “Райффайзен Банк Інтернешнл”, ще 11 офшорних компаній мали зв’язки з бізнес-імперією Порошенка.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE