Politerno > Україна і світ > Міністри Криклій і Петрашко подали у відставку, Степанова попросив піти Зеленський

Міністри Криклій і Петрашко подали у відставку, Степанова попросив піти Зеленський

  • 14 Травня, 2021
  • 1026 Переглядів
  • 0

Міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко та міністр інфраструктури Владислав Криклій написали заяви про відставки за власним бажанням. 

Те, що заяви вже надійшли до Ради “Українській правді” підтвердили у парламенті. Зокрема, про це повідомила речниця голови Верховної Ради Ольга Туній. 

Заяву про звільнення також написала і заступниця Петрашка – Світлана Панаіотіді. Проте зробила вона це тоді, коли Кабмін звільнив очільника “Нафтогазу” Андрія Коболєва. 

Окрім того, джерела УП стверджують, що аналогічна заява найближчим часом може надійти від міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Проте це питання все ще вирішується. 

Як раніше повідомляла УП, питання щодо відставки Степанова і Криклія на Банковій почали порушувати ще минулої осені. Ймовірними кандидатами на їх заміну називали заступника Степанова та головного санітарного лікаря Віктора Ляшка у відповідне міністерство та Олександра Кубракова, що нині очолює “Укравтодор” у Мінінфраструктури. 

Петрашко протримався на посаді міністра більше року. Призначили його на посаду ще у березні 2020 року.

Криклій же прийшов до Кабміну ще з Олексієм Гончаруком, у серпні 2019 року. 

Речниця голови ВРУ Ольга Туній також проінформувала, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль хоче відправити у відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова

“Офіційно повідомляю, що до Верховної Ради України надійшло подання Прем’єр-міністра України про відставку Міністра охорони здоров’я Максима Степанова”, – зазначила Туній.

Подальшу долю міністра будуть вирішувати нардепи. Саме вони мають проголосувати за його відставку. 

За даними УП, Степанов 14 травня був в Офісі президента. Там Зеленський запропонував йому написати заяву про відставку за власним бажанням. Степанов взяв час на подумати, проте поки він думав, прем’єр підписав подання на його звільнення. 

Раніше джерела УП стверджували, що питання про відставку Степанова вирішується. Його наступником називали чинного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE