Politerno > Україна і світ > Через переміщення військ Азербайджану Пашинян просить Путіна про допомогу – реакція ЄС

Через переміщення військ Азербайджану Пашинян просить Путіна про допомогу – реакція ЄС

  • 15 Травня, 2021
  • 743 Переглядів
  • 0

В.о прем’єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян заявив, що військові Азербайджану вранці 12 травня перетнули кордон в районі озера Севліч та заглибилися на територію Вірменії на 3,5 км. Він назвав це “диверсійним просуванням”. 

Пашинян звернувся до президента Росії Владіміра Путіна щодо надання допомоги відповідно до вірмено-російського договору, йдеться в тому числі йде про військову допомогу.

В МЗС Азербайджан у свою чергу заявили, що армія Азербайджану займає свої позиції, визначені угодою про припинення вогню від 10 листопада 2020 року, які раніше були недоступні через несприятливі погодні умови.

Європейський Союз уважно стежить за тривожними подіями на кордоні між Вірменією та Азербайджаном, йдеться у заяві глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, оприлюдненій 14 травня, повідомляє “Європейська правда“.

Боррель поінформував, що від його імені генеральний секретар Європейської служби зовнішніх дій Стефано Санніно в четвер розмовляв з главами МЗС Вірменії та Азербайджану, закликавши обидві сторони проявити максимальну стриманість і знизити ескалацію конфлікту. 

Спеціальний представник ЄС Тойво Клаар також підтримував контакти з чинним головуванням ОБСЄ з цього приводу.

“Делімітація та демаркація кордонів повинні вирішуватися шляхом переговорів в інтересах безпеки місцевого населення. Ми вітаємо триваючі контакти на технічному рівні між двома сторонами. ЄС продовжує підтримувати всеосяжне врегулювання конфлікту і закликає обидві країни шукати мирні рішення, зберігаючи стабільність в регіоні”, – заявив Боррель.

Нагадаємо, у березні, під час розмінування території у Нагірному Карабаху, Азербайджан виявив уламки російських ракет “Іскандер”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE