Politerno > Україна і світ > Єрмак і Демченко мають відповісти за провал спецоперації по “вагнерівцям”. Можливо, РНБО запровадить щодо них санкції, – Бутусов

Єрмак і Демченко мають відповісти за провал спецоперації по “вагнерівцям”. Можливо, РНБО запровадить щодо них санкції, – Бутусов

  • 15 Травня, 2021
  • 992 Переглядів
  • 0

Глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія має виконати зобов’язання щодо створення ТСК Ради з розслідування зриву операції у справі бійців так званої ПВК “Вагнер”.

Про це головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов заявив учора в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”.

“Щодо справи вагнерівців я вважаю, що ми таки маємо побачити і позицію РНБО, і маємо побачити позицію Верховної Ради, слідчої комісії. Я сподіваюся, що Давид Арахамія, який давав зобов’язання створити цю слідчу комісію ще три місяці тому, я сподіваюся, що Давид  таки виконає свою обіцянку і не продовжуватиме цей фарс. Адже 8 місяців Верховна Рада не помічає цю ганебну історію”, – зазначив журналіст.

“Тут у студії стояв Андрій Єрмак, який говорив, що цієї операції не було взагалі, що це вигадка. Зараз вже, через 8 місяців, зрозуміло із такого сором’язливого мовчання Верховної Ради і всіх правоохоронних органів, що насправді операція була. І я вважаю, що справді глава Офісу президента Андрій Єрмак і голова Комітету розвідки Руслан Демченко мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності, від якої вони ухиляються. І вони мають відповідати за провал спецоперації, нести покарання, і можливо, РНБО теж запровадить щодо них санкції”, – додав Бутусов.

Нагадаємо, наприкінці березня в.о. директор ДБР Олексій Сухачов заявив, що справа про зрив операції щодо затримання “вагнерівців” активно розслідується. Втім, як стало відомо згодом, Єрмака не викликали на допит в ДБР у справі “вагнерівців”.

Як заявив головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов, президент Зеленський порушив закон про РНБО, видавши указ про прийняття Звіту розвідувальних органів без запрошення на засідання ряду членів РНБО, включаючи голову Верховної Ради Дмитра Разумкова. “Офіс Єрмака ганебно приховує Вагнергейт від парламенту України”, – пише журналіст.

Розслідувачі Bellingcat відклали прем’єру документального фільму про зрив спецоперації українських спецслужб із затримання найманців російської ПВК “Вагнер”, відомої як “Вагнергейт”. На появу розслідування в текстовому варіанті можна чекати вже в червні, відеоверсія вийде після літа 2021 року.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE