Politerno > Україна і світ > “СН” підтримає зміни у Кабміні, питання лише по Степанову, бо його відставки хоче Шмигаль

“СН” підтримає зміни у Кабміні, питання лише по Степанову, бо його відставки хоче Шмигаль

  • 17 Травня, 2021
  • 672 Переглядів
  • 0

Фракція “Слуга народу” підтримає кадрові зміни щодо міністра економіки та міністра інфраструктури, щодо міністра охорони здоров’я – буде дискусія

Про це народний депутат від “Слуги народу” Данило Гетманцев розповів журналістам перед початком Погоджувальної ради, передає парламентський кореспондент Цензор.НЕТ.

“Тут ми будемо підтримувати кандидатури, які обговорюються в суспільстві. Щодо міністра охорони здоров’я, думаю буде дискусія. Ми повинні почути думку прем’єр-міністра. Тут вона має бути вирішальною”, – підкреслив Гетманцев.

Говорячи про причини відставки двох міністрів, він зазначив, що вони самі написали заяви про відставку, тому таке питання потрібно поставити їм особисто.

“Якщо говорити про міністерство економіки, то тут команда потребує посилення. Ми про це постійно говорили”, – уточнив політик.

Відповідаючи на питання, що він думає про кандидатуру на посаду міністра економіки Олексія Любченка, Гетманцев заявив: “Я особисто знаю Любченка. Ми з ним вже рік працюємо. Я дуже високо оцінюю його досягнення на посаді голови Державної податкової служби. Ми бачимо з вами цифри і те, що у нас не було жодного місяця за цей період, коли б не було перевиконання плану, з одного боку, а з іншого, коли б не було перевиконання надходжень до Держбюджету рік до року. Це при тому, що економіка в 2020 році втратила 4% ВВП, і при тому, що ситуація досить складна, але Державна податкова служба, очевидно, працює краще”.

Гетманцев прогнозує, що в парламенті буде дискусія щодо відставки міністра охорони здоров’я Максима Степанов, але він особисто підтримає рішення команди.

На питання журналістів, чи не є дана ситуація тиском на міністра Степанова, “слуга народу” заявив: “Що ви називаєте тиском? Я його не бачу. Є позиція прем’єр-міністра. Ми повинні послухати його мотиви. Якщо прем’єр-міністр не хоче або не може працювати з певним міністром, очевидно, ми повинні змінювати або прем’єр-міністра, або міністра”.

Нагадаємо, міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко та міністр інфраструктури Владислав Криклій написали заяви про відставки за власним бажанням. Речниця голови ВРУ Ольга Туній також проінформувала, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль хоче відправити у відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE