Politerno > Україна і світ > Зеленський втратив більше половини електорату, до Ради проходять 4 партії. ІНФОГРАФІКА

Зеленський втратив більше половини електорату, до Ради проходять 4 партії. ІНФОГРАФІКА

  • 17 Травня, 2021
  • 547 Переглядів
  • 0

Якби вибори президента відбувалися в найближчий час, за Володимира Зеленського віддали б свій голос 43% опитаних серед тих, хто зробив такий вибір у 2019 році, за Петра Порошенка – 71% його прихильників.

Про це свідчать дані опитування групи “Рейтинг“, зробленого на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту

Зокрема, серед тих, хто у другому турі підтримав кандидата Володимира Зеленського, вже 33% підтримали б іншого кандидата, 15% – не голосували б взагалі, 2% – зіпсували б бюлетень.

Також 8% серед тих, хто підтримував Зеленського не змогли відповісти на запитання, чи підтримали вони б знову Зеленського.

Таким чином серед тих, хто раніше підтримував Зеленського, 58% не зробили б цього вдруге.

Залишаються “вірними” Порошенку 71% його електорату. Водночас, 16% кажуть, що проголосували б за іншого кандидата, ще 5% – не голосували б, 2% – зіпсували, також 7% не змогли відповісти на запитання.

До Верховної Ради потрапляють чотири партії, які подолають 5% бар’єр – “Слуга народу”, “Європейська солідарність”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Батьківщина”.

Згідно з відповідями респондентів, якби парламентські вибори провели наступної неділі, “Слугу народу” підтримали б 22% опитаних. За “ЄС” та ОПЗЖ проголосували б по 17% людей, а за “Батьківщину” – 12%.

Не долають бар’єр три партії, які набрали 4% підтримки – “Сила і честь”, “Радикальна партія” та “Українська стратегія”.

“Голос”, який наразі у парламенті, підтримали 2% респондентів.

Серед опитаних віком від 18 до 35 років найбільшу підтримку має “Слуга народу” (16%).

Люди 36-50 років найбільше голосували б за “Європейську солідарність” (10%).

“Опозиційна платформа” має найвищий рейтинг серед українців віком від 51 року (14%).

На заході України найбільше голосів має “ЄС”, у центрі та на півдні “Слуга народу”, а на сході – з великим відривом ОПЗЖ.

Понад чверть віком від 18 до 50 років повідомили, що не голосували б. Також не вибори не прийшла б п’ята частина українців від 51 року.

Опитування проводилося соціологічною групою “Рейтинг” на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту по всій Україні (крім окупованих територій Криму та Донбасу) у період з 13 по 21 березня.

Методологія ґрунтувалася на особистих інтерв’ю за місцем проживання респондентів із загальним обсягом вибірки 2 400 жителів у віці 18 років і старше. Результати були зважені за регіонами, віком і гендерним розподілом на основі даних Державного комітету статистики України станом на 1 січня 2019 року. Межа похибки при 95-процентному рівні довіри не перевищує 2%.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE