Politerno > Україна і світ > Байден скасує санкцій проти оператора “Північного потоку-2” – ЗМІ

Байден скасує санкцій проти оператора “Північного потоку-2” – ЗМІ

  • 18 Травня, 2021
  • 611 Переглядів
  • 0

Американські ЗМІ з посиланням на джерела в Білому домі повідомляють, що Байден може скасувати санкції проти компанії-оператора будівництва газопроводу “Північний потік-2” Nord Stream 2 AG, щоб “не розривати відносини з Німеччиною”.

Про це повідомляє Axios з посиланням на два джерела, які були проінформовані про рішення.

Повідомляється, що Держдепартамент визнає, що юридична особа – Nord Stream 2 AG і його генеральний директор, приятель Путіна і колишній офіцер східнонімецької розвідки Маттіас Варніг, беруть участь в діяльності, яка підпадає під санкції.

Однак Держдеп відмовиться від санкцій, посилаючись на національні інтереси США.

Джерела, близькі до ситуації, цитують це рішення, що єдиний спосіб потенційно зупинити проєкт, який завершений на 95%, це накласти санкції на німецьких кінцевих споживачів газу. А адміністрація Байдена не бажає розривати відносини з Німеччиною через “Північний потік – 2”.

Також Держдеп планує ввести санкції проти кількох російських кораблів.

Про те, що президент США Джо Байден та канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час телефонних переговорів обговорили можливість зняття санкцій із “Північного потоку-2” ми повідомляли на початку лютого.

Згодом у доповіді Держдепу США у Конгресі були відсутні пропозиції про нові санкції проти учасників побудови газопроводу “Північний потік-2” – у списку лише ті, які були визначені попередньою адміністрацією.

Своєю чергою, віцепрезидент Єврокомісії Франц Тіммерманс заявив, що Європі не потрібен газопровід “Північний потік-2”.

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що проєкт “Північний потік-2” суперечить інтересам всього Євросоюзу і може підірвати Україну.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE