Politerno > Україна і світ > Нардепи ухвалили другий ключовий закон для так званої земельної реформи

Нардепи ухвалили другий ключовий закон для так званої земельної реформи

  • 18 Травня, 2021
  • 531 Переглядів
  • 0

На засіданні 18 травня Верховна Рада підтримала у другому читанні та в цілому законопроєкт №2195, яким регулюється проведення електронних земельних аукціонів.

Документ підтримали 272 депутати, фракціями голосували “проти” лише Батьківщина та ОПЗЖ.

Як раніше зазначав нардеп Ярослав Железняк, до другого читання до законопроєкту подали 700 правок. Рада почала розгляд документу ще 29 квітня.

Законопроектом №2195 передбачається продаж через електронні аукціони ділянок державної та комунальної власності або прав на них, а учасником земельних торгів може бути фізична або юридична особа. 

Торги проводитимуться у єдиній електронній торговій системі. За результатами укладатиметься договір купівлі-продажу, оренди, суперфіція, емфітевзису земельної ділянки з переможцем земельних торгів, який запропонував найвищу цінову пропозицію.

На відміну від положень чинного законодавства, торги проводитимуться згідно договору між організатором та оператором електронного майданчика. Розмір, порядок сплати та повернення винагороди оператору будуть визначені Кабміном.

Так, нова система передбачає автоматизацію низки процесів, публікацію усіх документів щодо торгів та земельних ділянок в е-системі у відкритому доступі. Це, нібито, повинно забезпечити ефективність організації та проведення земельних торгів, стверджують автори законопроєкту.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE