Politerno > Україна і світ > Банкова реєструє фейкові ініціативні групи, намагаючись зупинити справжні референдуми, – Тимошенко. ВІДЕО

Банкова реєструє фейкові ініціативні групи, намагаючись зупинити справжні референдуми, – Тимошенко. ВІДЕО

  • 17 Травня, 2021
  • 807 Переглядів
  • 0

Офіс президента через ЦВК реєструє фейкові ініціативні групи для проведення референдумів з питань, які команда «Батьківщини» планувала разом з людьми винести на всеукраїнське обговорення.

Про це заявила лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час свого виступу на Погоджувальній раді.

За словами Тимошенко, з 1 липня набуває чинності закон, який дозволить розпродаж українських сільськогосподарських земель, в тому числі іноземцям та іноземним банкам і щоб протидіяти цьому, команда «Батьківщини» разом з українцями буде домагатися проведення всеукраїнського референдуму, попри спроби президента заблокувати справжнє народовладдя.

«Цей парламент проголосував за розпродаж української землі всупереч волі народу, тому що це фейковий парламент, це обслуговуючий персонал офісу президента й олігархії, яка ним управляє. Всі ці голоси не мають нічого спільного з волею народу», – наголосила лідер «Батьківщини».

За її словами, останнє соціологічне опитування групи «Рейтинг» вкотре підтвердило – абсолютна більшість українців хочуть самі вирішити долю землі на референдумі й голосуватимуть проти розпродажу.

«За те, щоб провести референдум, виступають 77% людей в Україні. На нього хочуть прийти 75%, і 64% хочуть проголосувати проти продажу землі. Лише близько 30% думають, продавати землю чи ні. Президент Зеленський прекрасно знає результати соціологічних опитувань і волю народу не продавати землю, але він діє всупереч цьому», – обурилася Юлія Тимошенко.

За інформацією лідера партії, офіс президента через ЦВК реєструє фейкові ініціативні групи для проведення референдумів з питань, які команда «Батьківщини» планувала разом з людьми винести на всеукраїнське обговорення.

«Вони це роблять для того, щоб зупинити справжні референдуми. От вам і фейкове народовладдя. Я хочу, щоб президент знав, що це йому з рук не зійде! Підписуючи антиконституційні закони про розпродаж сільськогосподарської землі, він порушив 11 статей Конституції України, це кримінальна справа. І він попереджений про це моїми листами. Наша команда разом з людьми буде добиватися проведення референдуму. 22 травня ми організуємо збори ініціативної групи з проведення референдуму, яка вже налічує десятки тисяч людей. Ми будемо боротися за землю!» – запевнила Юлія Тимошенко.

 

Нагадаємо, на засіданні 28 квітня Верховна Рада у другому читанні та в цілому ухвалила закон №2194 щодо проведення земельної децентралізації, який є ключовим для проведення так званої земельної реформи.

Лідерка опозиційної фракції “Батьківщина” (єдина фракція, що не дала жодного голосу за цей закон) Юлія Тимошенко заявила, що підтримавши цей законопроєкт депутати дозволи продавати українську землю іноземним юридичним і фізичним особам. Також, за словами політика, цей закон передбачає, що право оренди може продаватися, передаватися в заставу без погодження з власником паю.

Перед цим представники провідних фермерських асоціацій, наукових установ, аграрних профспілок та організацій за результатами проведення круглого столу «Відкриття ринку землі: як земельна реформа вплине на українців» підписали спільну резолюцію, якою одноголосно підтримали проведення всеукраїнського референдуму.

 


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE