Politerno > Україна і світ > У будинок Кличка прийшли СБУшники, у відомстві кажуть, що не до нього

У будинок Кличка прийшли СБУшники, у відомстві кажуть, що не до нього

  • 18 Травня, 2021
  • 618 Переглядів
  • 0

У будинок мера Києва Віталія Кличка на вулиці Богдана Хмельницького прийшли близько 20 правоохоронців.

“Близько 20 людей чекають у під’їзді. Попередньо, це СБУ. Поки вони не зайшли нікуди, чекають у під’їзді, бо мер пішов на тренування, вони розминулися. Скоро він повернеться, тоді буде точно зрозуміло, хто це, і з чим вони прийшли – чи є якась ухвала у них абощо”, – повідомляє джерело “Української правди”, наближене до мера Києва.

Співрозмовник УП додав, що силовики приїхали “на бусиках, у шоломах, зі зброєю”.

Речниця Кличка Оксана Зинов’єва підтвердила, що мер перебуває на тренуванні, а коментарі щодо можливих обшуків обіцяла надати пізніше.

За даними УП, на місце вже приїхали адвокати мера.

Пізніше сам Кличко повідомив, що під двері його квартири приходили правоохоронці, пише “Інтерфакс-Україна”.

Він додав, камера відеоспостереження зафіксувала, що правоохоронці перебували біля його квартири, коли він був на тренуванні.

За словами Кличка, правоохоронці повідомили йому, що приходили до мешканців квартири, яка розташована поверхом нижче.

Він розповів, що ця квартира належить співробітникам Оперного театру, але правоохоронці повідомили йому, що вона на даний час здається в оренду і до нинішніх її жителів у них нібито виникли питання.

Кличко поспілкувався з журналістами на сходовій клітці, після чого запросив їх у свою квартиру, показав, що в ній триває ремонт.

Мер підкреслив, що не знає, навіщо і до кого правоохоронці приходили вранці.

Пресекретар СБУ Артем Дехтяренко у коментарі УП повідомив, що Служба безпеки України вранці 18 травня проводить обшуки у будинку, де проживає мер Віталій Кличко, а до очільника столиці ці слідчі дії не мають стосунку.

“Обшуки у мера Києва Віталія Кличка СБУ не проводить. Співробітники ГУ СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, із залученням спецпідрозділу ЦСО “А”, проводять обшуки у рамках кримінального провадження щодо фальсифікованих нафтопродуктів. 

Вони відбуваються одразу у декількох локаціях, в тому числі і в будинку, де проживає Віталій Кличко. Деталі цієї спецоперації ми повідомимо згодом”, – зазначив Дехтяренко.

Дехтяренко наголосив, що ніякого відношення до самого пана Кличка обшуки не мають.

Згодом сам Кличко у своєму  Telegram написав, що правоохоронці вранці 18 травня приходили саме до нього, а не до його сусідів, як вони йому повідомили.

“Друзі! “Детективні” події навколо міської влади розгортаються дедалі абсурдніше!

Сьогодні вранці, десь о 7 годині, коли я пішов на тренування, в під’їзд зайшла група озброєних і в шоломах правоохоронців, які перебували там поки я тренувався. Коли я прийшов додому, підіймаючись сходами, побачив групу правоохоронців…

На моє питання що відбувається, вони відповіли, що прийшли нібито в квартиру двома поверхами нижче моєї. Начебто ця квартира здається, і в них питання до орендарів. Але… Камера, встановлена на моєму поверсі, зафіксувала, що ці люди підіймалися на мій поверх і дзвонили та стукали в двері моєї квартири. Помилка? Я не думаю”, – зазначив міський голова столиці.

Кличко додав, що “безпрецедентний тиск на міську владу триває” і що “такого не було навіть за часів Януковича”.

Мер також запевнив, що “за такі незаконні дії і їх режисерам, і виконавцям доведеться відповідати за законом”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE