Politerno > Україна і світ > Питання для конференції на авіазаводі Антонова: чому Зеленський не виконав жодної обіцянки, даної на Харківському авіазаводі у 2019 році

Питання для конференції на авіазаводі Антонова: чому Зеленський не виконав жодної обіцянки, даної на Харківському авіазаводі у 2019 році

  • 20 Травня, 2021
  • 630 Переглядів
  • 0

6 листопада 2019-го року з метою демонстрації прийдешніх реформ в оборонній промисловості президент Володимир Зеленський провів дуже ефектний піар-захід – зустріч з колективом Харківського державного авіаційного виробничого підприємства.

Про це пише шеф-редактор Цензор.нет Юрій Бутусов на власній сторінці у Фейсбуці.

На зустріч були запрошені всі ЗМІ, Зеленський давав різкі оцінки, які добре цитувалися в ЗМІ: “Дуже низька заробітна плата. Наприклад, на авіаційному заводі 3500 гривень. Як людина може не просто поважати себе, як вона може працювати на державу, як вона в цілому може називатися людиною. Потім є умови, в яких людина працює. Мені сказали, що взимку люди працювали в приміщенні, де температура була 0 градусів. Я перепрошую, але ми як до худоби до людей ставимося, а потім хочемо, щоб вони поважали владу, поважали Україну, щоб вони нікуди не виїжджали і у нас працювали підприємства. Я хочу почути, що з цим робити, як закрити заборгованість, який план наших дій? Обов’язково хай прем’єр-міністр збере Кабмін і щоб були всі представники наших правоохоронних органів, щоб ми розуміли, хто у нас замовник. Чому у нас є прекрасні літаки, прекрасні конструктори, тільки ми нічого не виробляємо і нічого не літає? Державі зараз важко, але ми знайдемо варіанти і закриємо всю заборгованість по зарплатах на заводах «Укрооборонпрому».

З того часу на Харківському авіазаводі фактично не змінилося нічого. Заборгованість по зарплатам зросла до 280 мільйонів гривень. У цехах так само продовжують стояти 9 недобудованих Ан-74 і 7 недобудованих Ан-140.

За цей час Об’єднання організацій роботодавців авіаційної промисловості на чолі з Володимиром Коробовим, за участю приватних підприємств, розробило програму порятунку Харківського авіазаводу, але її реалізація залежить як і раніше від здатності держави стратегічно мислити і робити системні кроки, яких як і раніше немає.

Щоб зробити для президента масовку на заводі Антонова, який так само як і Харківський завод вже давно не випускає літаки, трудовий колектив збирають в цехах з нагоди 75-ї річниці створення КБ Антонова, яке, якщо бути точним, засноване 31 травня 1946 року.

А на цьому фото від 6 листопада 2019 го всі головні герої конференції на Харківському авіазаводі – глава облдержадміністрації Кучер, заступник голови Офісу президента Сергій Трофимов, сам президент, і гендиректор Укроборонпрому Айварас Абромавичус.

Всі вони, крім самого Зеленського, вже звільнені, відповідальність за дані обіцянки не несе ніхто. Подивимося, чим закінчиться засідання на Антонова через два роки.

У наступному пості Бутусов пише: “Єдина в році прес-конференція президента перед журналістами пройшла на тлі корпусу літака Ан-124. Літак дуже красиво пофарбований, але у нього немає шасі, немає двигунів. Половині журналістів не дали поставити запитання – не знайшлося часу. До зустрічі в наступному році”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE