Politerno > Україна і світ > Форма, тобто, декорації для нього і його оточення більш важливі, – експерт про конференцію Зеленського

Форма, тобто, декорації для нього і його оточення більш важливі, – експерт про конференцію Зеленського

  • 21 Травня, 2021
  • 843 Переглядів
  • 0

Зеленський 2.0 – враження подвійне.

Перше – емоційне – реакція на прес-конференцію президента Зеленського.

Форма, тобто, декорації представляються йому і його оточенню куди більш важливими, ніж зміст. І це вже назавжди.

На сьогодні Володимир Зеленський переконаний, що освоїв професію президента. І йому вже дуже подобається працювати президентом. Подобається, що всілякі «великі» люди хочуть з ним про щось домовлятися. Подобається, що він може втручатися в будь-який процес в країні. Подобається, що останнім аргументом в будь-якому питанні – політичному, юридичному, економічному – стає царська фраза «Я так вважаю».

Він в катастрофічній близькості від того, щоб щиро визнати себе найкращим президентом України всіх часів і поколінь.

Логіка президента ще більш плутана, ніж його мова. Наприклад, президент пояснює, що звільнив Владислава Криклія тому, що у того катастрофа в морських портах і Укрзалізниці. Але водночас доповнює, що катастрофу влаштували, звичайно ж, попередники. А Криклій просто два роки користувався цією катастрофою в інтересах нинішньої влади? І наостанок виявляється, що Криклія, який допустив катастрофу, призначать на нову відповідальну посаду. І кожному одразу стає зрозуміло, що мова не про об’єктивні показники роботи міністерства, а чисто про контроль за фінансовими потоками.

Або ще один пасаж: в конфлікті Дениса Шмигаля і Максима Степанова президент, за власною заявою, встав на сторону прем’єра, тобто, начальника. А в конфлікті Максима Степанова і його зама Віктора Ляшка той же президент встав на сторону Ляшка, тобто, підлеглого. Об’єктивність і системність на марші…

Питання «а за яким законом він взагалі може вставати на чийсь бік у виконавчій владі?» президенту в голову не приходить.

І останнє: голівонька закрутилася не тільки у Зеленського. Зокрема, його перший помічник Сергій Шефір, ображений тим, що «Схеми» витягують назовні його контакти з Рінатом Ахметовим, там же, на пресусі (!), заборонив журналістам себе знімати. Зрозуміло, журналісти зняли і виклали цей епізод в мережу. От навіщо так підставлятися? Чи корони стиснули мізки так, що ті витекли?

Олександр Кочетков



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE