Politerno > Україна і світ > “Справа вагнерівців” отримала новий потужний доказ: провадження проти Семенченка ведеться за запитом КДБ Білорусі. ДОКУМЕНТ

“Справа вагнерівців” отримала новий потужний доказ: провадження проти Семенченка ведеться за запитом КДБ Білорусі. ДОКУМЕНТ

  • 21 Травня, 2021
  • 1385 Переглядів
  • 0

Україна допомагає Лукашенкові викрадати і переслідувати білоруських патріотів: СБУ розслідує діяльність Семена Семенченка та білоруса Автуховича за запитом КДБ Білорусі, КДБ просить встановити номера в тому числі співробітників ГУР МО.

Хто там сумнівався в тому, що керівництво Офісу президента таємно “зливає” операції ГУР МО України, що з узурпатором Лукашенком існують таємні контакти і співпраця?

Про це запитується на своїй сторінці у Фейсбуці шеф-редактор Цензор.нет Юрій Бутусов. Далі переклад його допису.

Ось документ в розпорядженні Цензор.Нет, який доводить, що провал захоплення “вагнерівців” був здійснений з Києва, оскільки керівництво України контактує з владою Білорусі і тому має до провалу операцій української військової розвідки найбезпосередніше відношення. Це документ зі справи про “незаконне збройне формування Семена Семенченка”, слідчий СБУ допитує Семенченка саме по даному запиту КДБ, ми це отримали від наших джерел.

Дивіться самі:

24 лютого 2021 року КДБ Білорусі звернулося із запитом до Служби безпеки України – допитати як свідка Семена Семенченка у справі про групу білоруських патріотів на чолі з відомим опозиціонером Миколою Автуховичем, яку нібито Семенченко забезпечив зброєю в Україні і нелегально переправив в Білорусь, де група Автуховича зробила ряд акцій проти режиму Лукашенка, ось повний текст запиту КДБ, за яким допитують Семенченка, читайте:

Дело против Семенченко ведется по запросу КГБ Беларуси 01

Дело против Семенченко ведется по запросу КГБ Беларуси 02

Дело против Семенченко ведется по запросу КГБ Беларуси 03

Дело против Семенченко ведется по запросу КГБ Беларуси 04

Дело против Семенченко ведется по запросу КГБ Беларуси 05

Дело против Семенченко ведется по запросу КГБ Беларуси 06

Дело против Семенченко ведется по запросу КГБ Беларуси 07

Дело против Семенченко ведется по запросу КГБ Беларуси 08

Дело против Семенченко ведется по запросу КГБ Беларуси 09

Дело против Семенченко ведется по запросу КГБ Беларуси 10

Дело против Семенченко ведется по запросу КГБ Беларуси 11

Дело против Семенченко ведется по запросу КГБ Беларуси 12
Дело против Семенченко ведется по запросу КГБ Беларуси 13

Дело против Семенченко ведется по запросу КГБ Беларуси 14

Рівно через місяць, 24 березня, СБУ висуває проти Семенченка та групи пов’язаних з ним учасників бойових дій підозру в створенні “незаконного збройного формування”. Семенченко затриманий і перебуває під вартою в СІЗО СБУ. Вчора, 20 травня, на засіданні суду Семенченко заявив, що дійсно створював збройне формування – тільки законне, спільно з Головним управлінням розвідки Міноборони України, і що він особисто спілкується з начальником ГУР МО Кирилом Буданова.

Тобто виходить, що хтось із вищих українських керівників повідомив Лукашенкові про прибуття російських терористів “вагнерівців”, і провалив операцію ГУР МО по захопленню терористів. Після цього КДБ Білорусі звертається в СБУ за допомогою в переслідуванні білоруських патріотів, підозрюваних в тому, що підпалили машини у двох лукашенківських міліціонерів, які брали участь в злочинному захопленні влади. І СБУ здійснює послугу – допитує причетних і передає інформацію. Парадокс – Україна не визнала Лукашенка президентом як і весь цивілізований світ, але при цьому фактично СБУ допомагає Лукашенкові. 8 та 9 лютого державний телеканал Білорусі ОНТ випустив фільм “Тротил протесту”, у якому КДБ використовував записи розмов білорусів, які вони вели в Києві з українських телефонних номерів, і тепер виникає питання – а хто ж передав КДБ телефонні переговори білоруської опозиції?

Я хочу заявити, що серед номерів, які запросило КДБ Білорусі для ідентифікації та які ми тут в документах закрили, є номери осіб, які співпрацюють з ГУР МО. І видавати їх дані ворогові, “працювати” разом з режимом Лукашенка, який визнаний тільки Путіним, який розірвав відносини з ЄС і США, який робить антиукраїнські заяви і пов’язаний з Росією союзними відносинами – це пряма зрада.

Кримінальна справа про злиття захоплення “вагнерівців” отримала новий потужний доказ. Будемо вимагати зараз максимальної публічності. Українське суспільство не дозволить СБУ продовжувати співпрацю з КДБ Лукашенка для переслідування білоруських патріотів і українських військових. Це просто ганьба. Всі контакти з КДБ повинні бути негайно припинені, Україна не має права співпрацювати з невизнаним узурпаторським режимом, який втопив у крові демократичні протести.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE