Politerno > Україна і світ > Козак вилетів з України літаком, яким користується білоруський олігарх – “Схеми”. ВІДЕО

Козак вилетів з України літаком, яким користується білоруський олігарх – “Схеми”. ВІДЕО

  • 21 Травня, 2021
  • 755 Переглядів
  • 0

Соратник Медведчука, нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак покинув Україну 24 лютого літаком, яким користується білоруський олігарх Микола Воробей, проти якого через наближеність до режиму Олександра Лукашенка Євросоюз запровадив санкції.

Про це йдеться у розслідуванні “Схем” “Кум Путіна, олігарх Лукашенка”.

Зазначається, що на момент вильоту з України щодо Козака та на три його телеканали, а також на літак, яким він користувався, були накладені санкції РНБО.

З України літак полетів до Мінська, а звідти – у Москву. Відтоді соратник Медведчука більше не повертався.

Через санкції РНБО нардеп втратив можливість використовувати звичний для себе літак і знайшов йому заміну – Embraer 650 з бортовим номером ОЕ-ITA.

Як виявили “Схеми”, цей літак регулярно базується у Мінську і ним користується не тільки родини Козака та Медведчука, але й білоруський олігарх Микола Воробей та чільні менеджери його компаній.

15 березня цього року, відповідно до інформації джерел “Схем” зі сфери авіаперевезень, Воробей перебував на борту Embraer 650, який прямував з Мінська до Києва. Тоді білоруський бізнесмен перебував в українській столиці кілька годин, а повертався до Мінська із сумками з наліпками з літерою “Т”.

Зокрема, наголошують журналісти, частина продуктопроводу “Самара-Західний напрямок”, який українська держава повернула у власність рішенням РНБО, належала саме Вороб’ю. Цей продуктопровід забезпечував постачання дизельного пального з Росії та Білорусі до України та Європи.

ЄС запровадив санкції проти Боров’я у зв’язку із фальсифікаціями президентських виборів у Білорусі 2020 року

Нагадаємо, 11 травня народним депутатам Віктору Медведчуку і Козаку оголосили про підозру. Їм інкримінують вчинення державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

Печерський райсуд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт голову політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука. Після засідання суду Медведчук заявив, що його соратник Тарас Козак перебуває на лікуванні у Білорусі.

20 травня СБУ отримала дозвіл на затримання Козака.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE