Politerno > Україна і світ > Медведчуку дали домашній арешт, він розповів, де перебуває Козак

Медведчуку дали домашній арешт, він розповів, де перебуває Козак

  • 13 Травня, 2021
  • 741 Переглядів
  • 0

Печерський райсуд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт голову політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука.

Рішення оголосив суддя В’ячеслав Підпалий. Таким чином суд не задовольнив клопотання прокурорів. Останні просили тримання під вартою із заставою у 300 мільйонів гривень.

Термін домашнього арешту триватиме до 9 липня 2021 року. Суд зобов’язав Медведчука здати закордонні паспорти та носити електронний браслет. Суд поклав на Медведчука такі зобов’язання: не залишати Київ і Київську область без дозволу слідчого і прокурора, повідомляти слідчому, прокурору і суду про зміну місця проживання або місця роботи, утримуватися від спілкування з підозрюваними і свідками.

Під час засідання слідчий суддя В’ячеслав Підпалий поставив низку запитань стороні обвинувачення, зокрема, щодо доказів обґрунтованості підозри, встановлення розміру збитку, який був заподіяний діями Медведчука, а також мотивацією встановлення розміру застави як альтернативи арешту.

Сторона захисту просила не застосовувати до підозрюваного жодного запобіжного заходу. Окрім того, нардепи із фракції “ОПЗЖ” хотіли взяти кума Путіна на поруки, проте суд відмовив.

Водночас Медведчук заявив, що вдома буде займатись роботою та давати інтерв’ю.

Після засідання суду Медведчук заявив, що його соратник Тарас Козак перебуває на лікуванні у Білорусі.

“Я знаю, де знаходиться Тарас Козак. Він перебуває на лікуванні у Білорусі”, – сказав кум Путіна.

Він заявив, що його друг Козак був обурений тими звинуваченнями, в яких його підозрюють українські правоохоронці. 

Нагадаємо, Служба безпеки провела обшуки в будинку голови політради партії “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука по вулиці Монтажників в Києві, а генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала йому і нардепу Тарасу Козаку підозру в держзраді.

Слідство вважає, що Медведчук домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища “Глибока” в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Крім цього Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).

Голова СБУ Іван Баканов заявив, що нардеп від ОПЗЖ Тарас Козак, якого підозрюють у держзраді, переховується в Росії, а голова політради цієї партії Віктор Медведчук – знаходиться в Україні. Однопартієць Медведчука Ренат Кузьмін написав у Facebook, що підозрюваний перебуває в Україні і обов’язково з’явиться до слідчих.

Також стало відомо, що після обшуків у будинку народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука у Києві евакуатор хотів забрати його автомобіль, але невідомі завадили цьому.

12 травня голова політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук прибув до Офісу генерального прокурора.

Голова політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук після того, як вийшов із Офісу генерального прокурора заявив, що законно підозру йому не вручили.

На вході до Печерського районного суду Києва, де проходить засідання щодо обрання запобіжного заходу Віктору Медведчуку, активісти розгорнули банер з написом: “Стус чекає. Медведчук під арешт!” і почали скандувати: “Медведчук під арешт!”. В цей час, тітушки зірвали плакат і спробували вирвати його з рук активістів. В результаті виникла невелика бійка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE