Politerno > Україна і світ > Влада не підготувала цілісної стратегії офлайн чи змішаного навчання – ексміністерка

Влада не підготувала цілісної стратегії офлайн чи змішаного навчання – ексміністерка

  • 25 Травня, 2021
  • 490 Переглядів
  • 0

Уряд так і не створив в Україні цілісну стратегію повернення до безпечного та якісного офлайн чи змішаного навчання з вересня 2020-го, хоча для цього було ціле літо.

Про це у своєму матеріалі для ZN.UA пише ексміністерка освіти Ганна Новосад

Уряд так і не зробив спроб забезпечити гаджетами учнів, які їх потребують, та пріоритезувати інтернетизацію окремих регіонів. Питання, як користуватись можливостями Всеукраїнської школи онлайн, коли у тебе нема комп’ютера вдома залишилось без відповіді.

При цьому, до прикладу, за даними департаменту освіти і науки Івано-Франківської області, у гірському районі області 37 770 учнів мали можливість навчатись дистанційно вдома, а 13 178 учнів такої можливості не мали через відсутність доступу до інтернету. За словами освітніх управлінців, ці діти отримували завдання та матеріал до опрацювання в смс. 

“Кричуще очевидним є факт, що від слабкої організації дистанційного навчання постраждали ті групи дітей, які й так були вразливими і мали ускладнений доступ до якісних освітніх послуг. Це діти, що навчаються у сільських школах, діти, котрі не мають доступу або до інтернету, або до гаджетів удома, діти з особливими освітніми потребами (ООП) та діти, які навчаються у спеціальних школах”, – пише Новосад. 

Навчальний рік у школах завершується, і це хороша нагода підбити підсумки і зробити роботу над помилками. Цього навчального року, як і минулого, школи закривали на карантин. У цей час не всі школярі були в рівних умовах і мали доступ до якісної освіти. Чи зробив уряд усе можливе для того, аби змінити цю ситуацію? Чи можна було ухвалити кращі рішення? І що потрібно зробити у майбутньому (адже, судячи з темпів вакцинації українців, нові карантини можливі). 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE